Китай наклав санкції на заступника міністра інфраструктури Литви через поїздку на Тайвань

П'ятниця, 12 серпня 2022, 15:43

Міністерство закордонних справ Китаю в п’ятницю оголосило про запровадження санкцій проти заступниці міністра транспорту і комунікацій Литви Агне Вайчукевічуте, яка тиждень тому відвідувала Тайвань.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на заяву МЗС Китаю.

"Заступниця міністра транспорту і комунікацій Литви Вайчукевічуте відвідала Тайвань, знехтувавши принципом "єдиного Китаю", серйозним чином втрутившись у внутрішні справи Китаю і підірвавши його суверенітет і територіальну цілісність", – стверджується у заяві.

Окрім санкцій проти литовської урядовиці, Китай також оголосив про "призупинення всіх форм взаємодії" з її міністерством та припинення співпраці у сфері міжнародного дорожнього транспортування.

Нагадаємо, литовська делегація на чолі з заступницею міністра транспорту та комунікацій Литви Агне Вайчукевічуте прибула з візитом на Тайвань минулої неділі. Сторони мали обговорити співпрацю у транспортній сфері.

Естонія і Латвія припинили співпрацю з Китаєм у межах формату "16+1"

Це вже третій візит на рівні заступника міністра Литви на Тайвань за останній час: 12 червня острів відвідав заступник міністра економіки та інновацій, а 22 червня – заступник міністра сільського господарства.

Як повідомлялося, Литва стала єдиною державою ЄС, що публічно схвалила візит Спікерки палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань.

Минулого року у Вільнюсі відкрили офіційне представництво Тайваню, після чого Пекін відкликав із Литви свого посла.

Читайте також: Литва проти Китаю: як маленька країна Балтії кидає виклик азійській наддержаві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.