Шольц висловив довіру міністерці оборони, яку закликають піти у відставку

Середа, 4 січня 2023, 17:06

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловлює публічну довіру міністерці оборони Крістіне Ламбрехт після її розкритикованого новорічного відео, яке спровокувало заклики до відставки очільниці відомства.

Про це, як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Zeit, у середу заявив заступник речника федерального уряду Німеччини Вольфганг Бюхнер.

Відповідаючи на запитання, чи продовжує міністерка оборони користуватися повною довірою канцлера, він відповів: "Так, звичайно". Речник додав, що канцлер працює "добре і в дусі довіри" з усіма своїми колегами в уряді – зокрема з Ламбрехт.

Бюхнер уточнив, що канцлер також підтверджує свою грудневу заяву про те, що вважає Ламбрехт "першокласним міністром оборони". "У цьому плані нічого не змінилося", – зазначив речник.

Ламбрехт вкотре піддали різкій критиці за її відео, яке було оприлюднене в Instagram вихідними. У ньому вона підбиває підсумки 2022 року, але її слова неодноразово заглушаються свистом ракет і вибухами петард. Рік подарував усім неймовірні виклики, каже Ламбрехт. І додає: "Посеред Європи вирує війна. І це означало для мене багато особливих вражень, які я змогла отримати. Багато, багато зустрічей з цікавими, чудовими людьми". У федеральному уряді не захотіли коментувати відео.

Після невдалого новорічного привітання міністерки оборони Німеччини лідери опозиційних союзних партій  ХДС і ХСС зажадали її відставки.

Як повідомлялося, міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт усе частіше критикують через проблему з нестачею боєприпасів, артилерійських снарядів і ракет на складах Бундесверу. Нещодавно до цього списку додався скандал із новітніми БМП Puma, коли всі одиниці цієї техніки вийшли з ладу після тижня навчань.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.