64% німців підтримують відставку міністра оборони, яка втрапила у скандали

Понеділок, 9 січня 2023, 17:28

Більшість громадян Німеччини негативно оцінюють діяльність федеральної міністерки оборони Крістіне Ламбрехт і підтримують її відставку.

Про це свідчить опитування агенції INSA на замовлення видання Bild, повідомляє "Європейська правда".

Згідно з опитуванням, у якому взяла участь 1001 людина, 64% респондентів у Німеччині вважають, що Ламбрехт повинна піти у відставку. Проти виступили тільки 15%.

Крім того, 59% опитаних вважають її поганим міністром оборони, натомість 9% позитивно оцінюють її діяльність на посаді.

Колишній комісар у справах збройних сил Німеччини Ганс-Петер Бартельс у коментарі Bild заявив, що Ламбрехт затягує реформування війська, не поспішаючи усувати давно виявлені недоліки.

"На другому році нового століття все ще працювати над "інвентаризацією" проблем Бундесверу недостатньо. Міністерка має нарешті ухвалити рішення з цього питання. На це чекає весь Бундесвер", – вважає він.

Як повідомлялося, міністерку оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт усе частіше критикують через проблему з нестачею боєприпасів, артилерійських снарядів і ракет на складах Бундесверу. Нещодавно до цього списку додався скандал із новітніми БМП Puma, коли всі одиниці цієї техніки вийшли з ладу після тижня навчань.

Ламбрехт вкотре піддали різкій критиці за її відео, яке було оприлюднене в Instagram. У ньому вона підбиває підсумки 2022 року, але її слова неодноразово заглушаються свистом ракет і вибухами петард. Рік подарував усім неймовірні виклики, каже Ламбрехт. І додає: "Посеред Європи вирує війна. І це означало для мене багато особливих вражень, які я змогла отримати. Багато, багато зустрічей з цікавими, чудовими людьми". У федеральному уряді не захотіли коментувати відео.

Після невдалого новорічного привітання міністерки оборони Німеччини лідери опозиційних союзних партій  ХДС і ХСС зажадали її відставки. У федеральному уряді, однак, підтвердили довіру до Ламбрехт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.