Глава МЗС Молдови дав пораду дипломатам, які залишилися в посольстві РФ

Неділя, 20 серпня 2023, 12:53

Міністр закордонних справ і європейської інтеграції Ніку Попеску заявив, що співробітники, які залишилися в посольстві Росії, мають зосередитися на дипломатичній роботі.

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав по завершенні засідання молдавських дипломатів, акредитованих за кордоном, повідомляє point.md.

За його словами, у посольстві РФ "залишилося достатньо співробітників, які повинні зосередитися на дипломатичній роботі".

Глава МЗС підкреслив, що "більша частина співробітників посольства Росії в Кишиневі не дбала про поліпшення відносин і не займалася дипломатичною роботою".

"Гідне жалю рішення": Стало відомо, кому з Молдови Росія заборонила в’їзд

"Істотна кількість дипломатів і технічного персоналу займалася іншими речами, які завдавали шкоди Республіці Молдова, зокрема дестабілізацією ситуації та втручанням у внутрішні справи", – уточнив Попеску.

На думку міністра, "дипломати завжди повинні займатися дипломатичною діяльністю, працювати на поліпшення відносин між країнами".

Нагадаємо, Молдова 26 липня оголосила про рішення вислати 45 співробітників російського посольства у Кишиневі.

Це відбулося після публікації розслідування, в ході якого журналісти нарахували на даху посольства РФ у Кишиневі 28 антен і супутникових тарілок, які російські спецслужби, ймовірно, використовують для стеження за владою Молдови.

МЗС РФ у зв’язку з цим оголосило про згортання діяльності торгового й культурного представництва в Кишиневі.

Частина видворених росіян вилетіли з Кишинева 14 серпня. 

Дивіться також відео "Європейської правди" про те, як Росія руйнує Молдову зсередини і чому пропаганда РФ там ефективна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: