Держдеп: Між Росією та КНДР тривають переговори щодо надання зброї

Четвер, 28 вересня 2023, 09:00

Державний департамент США висловив занепокоєння обговореннями передачі озброєнь між РФ та Північною Кореєю, що майже напевно продовжувалися під час візиту лідера КНДР Кім Чен Ина до Росії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", на брифінгу сказав речник Держдепу США Метью Міллер.

За його словами, у Держдепі вважають, що дедалі сильніші військові відносини між РФ і КНДР, включаючи додаткові постачання зброї з Північної Кореї до Росії та передачу технологій з Росії до КНДР, ще більше підірвуть глобальний режим нерозповсюдження та будуть порушувати резолюції Ради Безпеки ООН, за які голосувала сама РФ.

ЄС готовий вжити заходів проти КНДР за військову допомогу Росії

"Ми неодноразово говорили про це і попереджали, що обговорення озброєнь між Росією і КНДР майже напевно продовжувалися під час візиту Кім Чен Ина до Росії, і ми вважаємо, що вони продовжуються і після цього візиту", – наголосив Міллер.

"Тому ми закликаємо КНДР дотримуватися того, про що вона публічно заявила, і утриматися від постачання зброї до РФ", – додав речник Держдепу.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен заявив про зростання небезпеки через поглиблення співпраці між Росією і КНДР.

Між тим, країни "Групи семи" побоюються, що Росія веде переговори з Північною Кореєю про зброю в обмін на технології для виробництва балістичних ракет. 

Водночас топ-генерал США раніше висловив думку, що потенційна допомога Росії з боку КНДР навряд чи матиме велике значення.

Сполучені Штати пригрозили агресивно застосувати чинні санкції проти Пхеньяна та запровадити нові, якщо Північна Корея надасть зброю Москві для її війни в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: