Понад пів тисячі компаній Естонії продовжують бізнес із РФ

Понеділок, 4 вересня 2023, 15:51

Понад пів тисячі естонських компаній ведуть бізнес із Росією на десятки мільйонів євро на місяць.

Про це, як пише "Європейська правда", заявила керівниця відділу митних формальностей Податково-митного департаменту Кюллі Курвітс, повідомляє ERR.

Від 500 до 600 компаній з Естонії беруть участь у товарообігу з Росією. Показники щомісячного експорту товарів з Естонії в Росію в 50-70 млн євро залишилися незмінними з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"Близько 75% або навіть більше обсягу товарів, які ми бачимо на нашому кордоні, це товари фірм з інших країн ЄС", – заявила Курвітс.

Найбільша частка експорту Естонії поза ЄС припадає на Росію

За даними департаменту статистики, скоротився відсоток послуг, проданих естонськими компаніями в РФ порівняно з 2022 роком, 90% з яких – це транспорт і туризм.

"У першому кварталі минулого року в Росію було експортовано послуг майже на 99 млн євро, а в першому кварталі цього року – на 47 млн євро, тобто різниця майже вдвічі", – заявила аналітикиня відомства Яне Леппметс.

Раніше повідомлялося, що прем’єрка Естонії Кая Каллас приходила на засідання антикорупційного комітету парламенту країни – Рійгікогу – у зв’язку зі скандалом довкола "російського бізнесу" чоловіка.

Нагадаємо, соцопитування засвідчили, що скандал поки не вдарив по рейтингах "Партії реформ", проте більшість громадян вважають, що сама Каллас має піти з посади. 

Детально на цю тему дивіться у відеоблозі "ЄвроПравди", або читайте у статті: Родинний бізнес із російським слідом: які наслідки матиме скандал навколо прем'єрки Естонії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: