Держсекретар США і прем’єрка Данії провели переговори на шляху до Києва

Середа, 6 вересня 2023, 13:56

Держсекретар США Ентоні Блінкен і прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен на шляху до Києва провели двосторонні переговори, у тому числі про підтримку України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомив речник Держдепу Метью Міллер. 

Речник повідомив, що посадовці провели зустріч "сьогодні на шляху в Україну", не уточнивши, чи вони прямували до Києва одним потягом. Випадки спільної подорожі західних топ-посадовців до Києва вже були, зокрема, одним потягом у червні 2022 року прибули з історичним візитом канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Емманюель Макрон і тодішній прем’єр Італії Маріо Драгі. 

"Держсекретар Блінкен і прем’єр-міністерка Фредеріксен обговорили війну в Україні і наголосили на важливості союзу США і Данії для трансатлантичної безпеки. Сполучені Штати та Данію об’єднують тривале тісне партнерство, що ґрунтується на спільних демократичних цінностях, і (Блінкен та Фредеріксен. – Ред.) обговорили шляхи продовження такої взаємодії", – зазначають у комюніке. 

Також Ентоні Блінкен подякував Копенгагену за "лідерство у коаліції країн-союзниць для навчання українських пілотів на F-16 та рішення передати Україні винищувачі F-16".

Нагадаємо, і Блінкен, і Фредеріксен прибули до Києва вранці 6 вересня, за кілька годин після завершення російської ракетної атаки на столицю. 

Метте Фредеріксен знову відвідала Бучу, а після того виступила у Верховній Раді.  

Ентоні Блінкен разом з главою МЗС України вшанував полеглих українських воїнів на Берковецькому кладовищі. У рамках візиту заплановані його зустрічі з президентом і прем’єр-міністром України.  

За інформацією Reuters, держсекретар перебуватиме в Україні два дні.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: