Німеччина відправить до Косова 150 військових

П'ятниця, 6 жовтня 2023, 15:22

Німеччина відправить близько 150 військових до Косова у квітні 2024 року як внесок у місію KFOR.

Як пише "Європейська правда", про це заявив речник міністерства оборони Німеччини, повідомляє Reuters.

За його словами, це рішення не має нічого спільного з нинішньою напруженістю на півночі Косова, адже це компенсація за виведення австрійських військ.

Додаткові війська не збільшать загальну чисельність миротворців KFOR, уточнив речник. Загалом близько 3400 солдатів зараз перебувають у Косові в рамках цієї місії.

У Косові вимагають санкцій проти Вучича, перш ніж говорити з ним

"Рішення про зміну балансу сил в KFOR завжди приймається в рамках багатонаціонального процесу прийняття рішень", – заявив представник Міноборони, відповідаючи на запитання, як відомство відреагує на ескалацію ситуації, якщо вона відбудеться до квітня.

Раніше повідомлялося, що Румунія відправить роту військовослужбовців для посилення миротворчих сил НАТО в Косові після зростання напруженості з Сербією.

Нагадаємо, у вересні на півночі Косова, де переважають етнічні серби, озброєна група невідомих вбила із засідки косовського поліцейського, після чого її члени закріпилися на території монастиря і після тривалих перестрілок більшість змогли відступити, троє з групи загинули і ще декілька були затримані. 

У Приштині стверджують, що Сербія мала конкретний план анексії північних муніципалітетів Косова, де переважають етнічні серби.

Читайте також: Покарання для Сербії: чим завершиться історія з "зеленими чоловічками" та загиблими у Косові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: