Над Середземним морем розбився американський військовий літак

Неділя, 12 листопада 2023, 08:16

Американський військовий літак розбився під час тренувального польоту над східною частиною Середземного моря.

Про це повідомило ввечері в суботу Європейське командування Збройних сил США (EUCOM), що базується в Штутгарті, передає "Європейська правда".

"Увечері 10 листопада американський військовий літак, який проводив навчання у східному Середземномор'ї, зазнав аварії і впав", – йдеться у повідомленні.

Про долю екіпажу невідомо нічого. У командуванні зазначили, що з поваги до родин постраждалих не будуть оприлюднювати додаткову інформацію про особовий склад, який брав участь у цій катастрофі.

Реклама:

Причини інциденту, що стався під час навчань, наразі з'ясовуються.

"Однак ми можемо з упевненістю сказати, що виліт літака був пов'язаний виключно з навчанням, і немає жодних ознак ворожої діяльності", – наголосило командування, пообіцявши надавати більше інформації по мірі розвитку ситуації.

Нагадаємо, у США у вересні розбився винищувач  F-35 після того, як пілот катапультувався над Чарльстоном і приземлився на задньому дворі житлового будинку неподалік від міжнародного аеропорту Чарльстона.

Винищувач, який, за даними Корпусу морської піхоти США, перебував на висоті лише близько 1000 футів (300 метрів), продовжував летіти 60 миль (100 кілометрів), поки не впав у сільській місцевості поблизу Індіантауна. Пошуки уламків зайняли більше доби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: