Більшість французів схвалюють марш проти антисемітизму, який планують на вихідні

Четвер, 9 листопада 2023, 19:25

Переважна більшість французів схвалюють ініціативу маршу проти антисемітизму, який пройде у Парижі наступної неділі. 

Як повідомляє Le Figaro, пише "Європейська правда", про це свідчить опитування, проведене Odoxa-Backbone Consulting на замовлення видання. 

7 з 10 опитаних схвалюють проведення маршу проти антисемітизму, ініційованого президенткою Нацасамблеї, депутаткою з партії Макрона "Відродження" Яель Брон-Піве та очільником Сенату, представником "Республіканців" Жераром Лашером. 

Опитування не засвідчило великих розбіжностей у підтримці ініціативи залежно від політичних симпатій респондентів.

Навіть виборці "Нескореної Франції", лідер якої Жан-Люк Меланшон гостро розкритикував майбутню ходу як зустріч "прихильників беззаперечної підтримки масових убивств", підтримують її – ініціативу вважають правильною 75% таких респондентів. 79% з них вважають, що хода проти антисемітизму не може бути прирівняна до підтримки дій уряду Ізраїлю. 

У Франції розслідують причетність РФ до нанесення зірок Давида на будинки в Парижі

Натомість серед прихильників правопопулістського "Національного об’єднання" найнижча кількість тих, хто схвально оцінює ініціативу, порівняно з прихильниками інших партій (але все одно це більшість – 70%). При цьому, лідери "Нацоб’єднання", Марін Ле Пен і Жордан Барделла, серед перших політиків заявили, що доєднаються.  

При цьому 59% респондентів вважають неправильною відмову окремих політиків брати брати участь у ході поруч з "Нацоб’єднанням". 

Як повідомляли раніше, від початку ескалації на Близькому Сході і до кінця жовтня у Франції зареєстрували майже 900 антисемітських інцидентів. За даними опитувань, цим стурбовані 83% громадян. 

Єврокомісія заявила про "надзвичайний сплеск антисемітизму" загалом у Європі через події на Близькому Сході та засудила такі прояви. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: