Польща затримала 15-річного чеського школяра, який їхав воювати за Україну

П'ятниця, 12 січня 2024, 09:50

Польські прикордонники затримали в четвер 15-річного школяра з Чехії, який їхав воювати проти Росії на боці українських військ.

Як пише "Європейська правда", про це інформує портал Seznam Zprávy з посиланням на прикордонне управління в польській Сілезії.

Зазначають, що хлопець щойно перетнув польсько-український кордон, але "завдяки швидким діям Сілезької прикордонної поліції та бездоганній міжнародній співпраці чеха без затримок доставили до Польщі", звідки він повернеться додому в чеську Остраву.

Повідомляють, що 15-річний підліток пішов з дому в середу, але до школи не прийшов, після чого батьки повідомили про це поліцію й надали опис сина.

Реклама:

Чеські поліцейські передали його дані польським колегам, які несуть службу у відділенні в чеському містечку Хотебуз. Польська поліція встановила місцеперебування телефону хлопця та з'ясувала, що він перебуває в польському Перемишлі, неподалік від кордону з Україною.

З'ясували, що школяр ще вдома підготував свій закордонний паспорт, щоб поїхати в Україну воювати проти російських агресорів.

Раніше Вищий апеляційний суд Праги залишив у силі вирок у 21 рік заочного ув'язнення громадянину Чехії Алойзу Полаку, який воював на сході України на боці бойовиків так званої "ДНР".

Адвокат бойовика на основному судовому процесі зазначив, що його підзахисного, ймовірно, вже немає в живих.

Раніше повідомляли, що в Чехії прихильницю Росії і колишнього "почесного консула" маріонеткової "ДНР" Нелу Ліскову судитимуть за підбурювання до ненависті проти українців та України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: