Голова МЗС Франції: Звинувачення Ізраїлю в геноциді "перетинає межу моралі"

Середа, 17 січня 2024, 17:06

Новий міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне 17 січня заявив, що Париж не підтримує позов Південно-Африканської Республіки проти Ізраїлю за звинуваченнями в геноциді палестинського населення в секторі Гази.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Під час виступу в парламенті Сежурне заявив, що Франція виступає проти "геноцидної" справи проти Ізраїлю в Міжнародному суді ООН.

"Звинувачення Єврейської держави в геноциді перетинає межу моралі. Поняття геноциду не можна використовувати в політичних цілях", – наголосив він.

Реклама:

У Міжнародному суді ООН 11 січня почався розгляд позову ПАР, яка стверджує, що Ізраїль порушує Конвенцію ООН про геноцид, підписану в 1948 році після Голокосту, і вимагає суд зобов’язати Ізраїль припинити військові операції в секторі Гази.

Партія уряду Іспанії підтримала позов проти Ізраїлю за геноцид у Суді ООН

Представники ПАР аргументували, що операція у Газі є складовою системних утисків палестинського населення у регіоні з боку Ізраїлю протягом попередніх десятиліть, починаючи від самого створення єврейської держави у 1948 році. Ізраїльська юридична команда презентуватиме свою позицію у п’ятницю, 12 січня. 

На ухвалення рішення про застосування тимчасових заходів очікувано знадобиться кілька тижнів, а увесь судовий процес у справі може тривати кілька років. 

Держсекретар США Ентоні Блінкен цього тижня заявив, що вважає безпідставними звинувачення Ізраїлю у геноциді. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: