У США кажуть, що не прагнуть війни з Іраном після загибелі своїх військових в Йорданії

Вівторок, 30 січня 2024, 07:59

Офіційний Вашингтон заявляє, що не прагне війни з Тегераном після того, як троє військових США загинули та понад 40 були поранені внаслідок удару безпілотника по їхній базі в Йорданії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

"Ми не прагнемо війни з Іраном, ми не прагнемо конфлікту з його режимом у військовий спосіб. Ми не прагнемо до ескалації. Ця атака на вихідних була ескалацією, і вона вимагає відповіді. Я не буду випереджати ухвалення рішень президентом", – зазначив він.

Своєю чергою, в Міністерстві оборони США припустили, що Іран також не хоче війни, інформує Reuters.

Реклама:

"Ми, безумовно, не прагнемо війни, і, чесно кажучи, ми не бачимо, щоб Іран прагнув війни зі Сполученими Штатами", – заявила під час брифінгу заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Зросла кількість поранених військових США внаслідок удару по базі в Йорданії

Міністр оборони США Ллойд Остін пообіцяв, що президент та він сам не потерплять нападів на американські війська та вживатимуть "всіх необхідних заходів" для захисту США та їхньої армії.

Раніше повідомляли, що причиною ураження військової бази США в Йорданії безпілотником, який убив трьох американських військовослужбовців і поранив десятки інших на базі в Йорданії, могло стати те, що його сплутали з американським дроном.

За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена наразі розглядає можливі варіанти відповіді на цей удар.

Представники Республіканської партії у Конгресі почали закликати до удару по Ірану після інциденту.

Глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи атаку, підкреслив, що вона не залишиться без відповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: