Зросла кількість поранених військових США внаслідок удару по базі в Йорданії

Вівторок, 30 січня 2024, 07:40

Внаслідок атаки безпілотника на американську військову базу в Йорданії, де загинули троє військовослужбовців США, ще понад 40 отримали поранення.

Як пише "Європейська правда", про це під час брифінгу заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

За її словами, США все ще оцінюють, як безпілотник одним нальотом зміг вразити базу. Центральне командування Сполучених Штатів продовжує розслідувати атаку.

За оцінками відомства, близько 40 військовослужбовців США в результаті отримали поранення. Раніше повідомляли про понад 30 постраждалих.

Реклама:

"Ми очікуємо, що ця кількість продовжуватиме коливатися, оскільки наші військовослужбовці, як ви знаєте, мають черепно-мозкові травми і повідомляють про симптоми пізніше. Тож ця кількість може продовжувати зростати", – зазначила вона.

Наразі, вказала Сінгх, все ще незрозуміло, хто саме несе відповідальність за удар. Втім, додала вона, Вашингтон вважає, що це бойовики, яких підтримує іранський Корпус вартових ісламської революції.

Сунак закликав Іран до деескалації після загибелі військових США в Йорданії

"Це має ознаки (нападу підтримуваного Іраном терористичного угруповання. – Ред.) "Катаїб Хезболла". Але, не роблячи остаточних висновків, наші команди продовжують аналізувати (ситуацію). Ми знаємо, що за цим стоїть Іран, який продовжує озброювати та оснащувати ці групи для здійснення таких нападів, і ми, безумовно, притягнемо його до відповідальності", – резюмувала представниця Пентагону.

Міноборони США також заявило, що троє загиблих солдатів – це сержанти Вільям Джером Ріверс, Кеннеді Лейдон Сандерс та Бронна Алексондрія Моффетт. Усі троє були приписані до інженерно-саперних військ.

Раніше повідомляли, що причиною успішного ураження військової бази США в Йорданії ворожим безпілотником могло стати те, що його сплутали з американським дроном.

Напередодні стало відомо, що троє американських військовослужбовців загинули і десятки отримали поранення під час атаки безпілотного літального апарату на американські сили, дислоковані на північному сході Йорданії поблизу сирійського кордону.

За даними ЗМІ, адміністрація президента США Джо Байдена наразі розглядає можливі варіанти відповіді на цей удар.

Представники Республіканської партії у Конгресі почали закликати до удару по Ірану у результаті атаки.

Глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи інцидент, підкреслив, що він не залишиться без відповіді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: