В Орбана запевняють, що він дізнався про "педофільський скандал" зі ЗМІ

П'ятниця, 16 лютого 2024, 19:10

Керівник апарату прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Віктор Орбан не знав заздалегідь про скандал через помилування чоловіка, який приховував розбещення дітей у дитбудинку.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Telex, Гуйяш сказав на пресконференції 16 лютого.

Керівник апарату Орбана наголосив, що угорський уряд приділяє велику увагу захисту дітей, і так самого багато в цьому напрямку зробила президентка Каталін Новак, яка подала у відставку на тлі скандалу.

Також, за його словами, після відставки Новак і колишньої міністерки юстиції Юдіт Варги, яка також схвалювала рішення про помилування, в угорському уряді вважають "скандальну частину справи" вирішеною.

Реклама:
Президентка Угорщини через відставку скасувала візит на Закарпаття

Гуйяш водночас відмовився розкривати позицію уряду стосовно помилування, хоча й не заперечив, що міністр юстиції діє саме від його імені.

Нагадаємо, Каталін Новак оголосила про намір піти з посади президента Угорщини після того, як її рішення щодо помилування чоловіка, засудженого як співучасника за приховування справи про сексуальне насильство в дитячому будинку викликало величезний суспільний резонанс.

Скандал, який розгорівся нещодавно, пов’язаний із рішенням Каталін Новак помилувати близько двох десятків людей у квітні 2023 року, напередодні візиту Папи Римського.

Серед них виявився заступник директора дитячого будинку, який допомагав колишньому директору приховувати злочини. Директор був засуджений до 8 років ув'язнення за сексуальне насильство над кількома неповнолітніми хлопчиками в 2004-2016 роках.

Читайте також: "Педофільський землетрус" Орбана. Чому угорську політику лихоманить і як це вплине на Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: