У Швеції відреагували на погрози РФ через вступ до НАТО

Середа, 28 лютого 2024, 22:23

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон прокоментував наміри Росії вжити "заходів військово-технічного характеру" у відповідь на вступ країни до Північноатлантичного альянсу, що станеться найближчим часом.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у коментарі інформагентству ТТ.

Напередодні, 27 лютого, посольство Росії у Стокгольмі опублікувало довгу заяву, де прокоментувало схвалення всіма членами Альянсу вступу Швеції.

У ній воно обурене рішенням шведського уряду відмовитись від нейтралітету і згадує низку історичних діячів, які висловлювались раніше проти цього ("забуваючи", що причиною рішення Швеції стала повномасштабна агресія Москви проти України).

Реклама:

Суть відозви російських дипломатів викладена в останніх двох абзацах, де вони від імені РФ обіцяють "вживати контрзаходів політичного та військово-технічного характеру з метою мінімізації загроз своїй національній безпеці".

Ексглава МЗС Литви: Якщо РФ кине виклик НАТО, першим "нейтралізують" Калінінград

"Їхній конкретний зміст залежатиме від умов і ступеня інтеграції Швеції в НАТО, зокрема можливого розміщення в цій країні військ, боєприпасів і озброєнь Альянсу", – підсумували там.

Шведський прем’єр Крістерссон, коментуючи цей опус, назвав заяву російського посольства очікуваною. "Так само було, коли Фінляндія приєдналася до НАТО. Добре відомо, що Росії не подобається, що Швеція і Фінляндія стануть членами НАТО, але саме ми робимо наш вибір", – додав він.

Крістерссон зауважив, що Швеція вже зазнає кібератак і спроб впливу з боку Росії, але додав, що влада напоготові й бачить, що росіяни роблять.

Як повідомлялось, остаточне набуття Швецією членства у НАТО знову штучно гальмується через те, що Угорщина поки не надіслала до Вашингтона документ про ратифікацію, пояснюючи це виборами президента у себе в країні.

Детальніше на цю тему – у відеоблозі "ЄвроПравди" та у статті НАТО знову на паузі. Чому Україні так потрібне розширення Альянсу, яке досі гальмує Угорщина

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: