Вірменія хоче видворити російських прикордонників зі свого головного аеропорту

Середа, 6 березня 2024, 17:14

Секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що Єреван офіційно повідомив Москву про намір відмовитись від послуг російських прикордонників для охорони у своєму головному міжнародному аеропорті "Зварноц".

Як повідомляє "Європейська правда", його слова цитує вірменська служба "Радіо Свобода".

Під час брифінгу Григорян наголосив на офіційній позиції Вірменії, яка полягає в тому, що безпеку "Зварноц" мають повністю забезпечувати силами вірменської сторони.

"У період незалежності Вірменія отримує спроможності для різних напрямків, і наразі Вірменія цілком здатна повністю контролювати аеропорт. Вірменія повідомила Російську Федерацію про свою чітку позицію в офіційному листі", – додав він.

Реклама:

Раніше 6 березня речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Москва не отримувала від Єревана жодних запитів про виведення російських прикордонників з аеропорту.

Розповідаємо, як Вірменія розвертається на Захід та віддаляється від РФ

Юридичний статус прикордонників РФ у "Зварноц", які перебувають там понад три десятиліття, не є до кінця визначеним. Москва посилається на угоду з Єреваном від 1992 року, але там про розташування росіян саме в цьому аеропорту не згадується.

Останній крок Єревана слідує за охолодженням відносин із Москвою після повномасштабного російського вторгнення в Україну та відмовою РФ допомогти Вірменії у її війні проти Азербайджану.

Вірменський прем’єр-міністр Нікол Пашинян неодноразово повторював, що Вірменія не є союзником РФ у її війні проти України. Нещодавно він заявив, що Єреван "заморожує" членство в ОДКБ – військовому союзі під фактичним проводом Москви.

Читайте також: Розворот Єревана: чи зможе альянс із Заходом захистити Вірменію від нової війни

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: