ЄС наклав санкції на причетних до сексуальних злочинів під час нападу ХАМАС на Ізраїль

Новини — П'ятниця, 12 квітня 2024, 19:07 —

Рада Європейського Союзу 12 квітня оголосила про санкції проти трьох угруповань, причетних до сексуального насильства під час нападу терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль у жовтні 2023 року.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться в повідомленні Ради ЄС.

Під санкції потрапили "Бригади Аль-Кудс" – збройне крило визнаної ЄС терористичної організації "Ісламський джихад у Палестині"; підрозділ ХАМАС під назвою "Нухба"; та "Бригади Аль-Кассама", військове крило ХАМАС.

Швейцарія долучилась до санкцій ЄС проти фінансистів ХАМАС

Реклама:

Обмеження запроваджені у межах глобального режиму санкцій ЄС у сфері прав людини. Він тепер налічує 104 фізичні та 26 юридичних осіб.

Вони підлягають заморожуванню активів та забороні на в’їзд до Євросоюзу, а надання їм або на їхню користь грошових коштів або економічних ресурсів не допускається.

Нагадаємо, Євросоюз запровадив санкції проти політичного лідера ХАМАС у Газі Ях'ї Сінвараватажка бойового крила ХАМАС Мохаммеда Дейфа і його заступника Марвана Іссу.

Крім того, у січні Рада ЄС схвалила режим спеціальних обмежувальних заходів проти терористичних угруповань ХАМАС та "Ісламський джихад у Палестині", який дозволяє накладати санкції на тих, хто надає угрупованню фінансову чи будь-яку іншу підтримку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: