Поліція виводить мігрантів з центру Парижа напередодні літньої Олімпіади

Фото
Новини — Четвер, 4 квітня 2024, 10:58 —

Французька поліція в середу вивела десятки мігрантів, зокрема сім'ї з маленькими дітьми, з площі перед будівлею мерії Парижа, на тлі приготувань до початку літніх Олімпійських ігор.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Зазначають, що правоохоронці прибули на світанку в середу, щоб вивести близько 50 осіб, переважно жінок і дітей віком від трьох місяців до десяти років, які спали на площі, в тому числі у візочках.

 
AP

Після цього мігранти зібрали речі та сіли в автобус до тимчасового житла в місті Безансон на сході Франції.

Реклама:

Гуманітарні працівники занепокоєні тим, що ці дії є початком ширших зусиль паризької влади, спрямованих на те, щоб перед літніми Олімпійськими іграми звільнити Париж від мігрантів та інших людей, які сплять просто неба, не надаючи їм довгострокових варіантів житла.

Організатори Олімпіади заявили, що працюють з групами допомоги, щоб знайти рішення для тих, хто опинився на вулицях.

Багато з мігрантів походять з франкомовних африканських країн. Серед них є ті, хто місяцями перебуває в центрі Парижа.

Раніше повідомляли, що церемонію відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі не змінюватимуть попри занепокоєння спецслужб через підвищену терористичну загрозу.

Перед цим головне управління внутрішньої безпеки Франції (DGSI) заявило, що стурбоване ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі.

Минулого тижня стало відомо, що Франція планує залучити військових із низки партнерських країн до заходів безпеки під час проведення ігор у Парижі.

Крім того, французькі сили безпеки перевірять до мільйона осіб перед Олімпійськими іграми, включаючи спортсменів і людей, які живуть поруч з ключовими об'єктами інфраструктури. Також на час церемонії відкриття Олімпійських ігор закриють усі аеропорти навколо Парижа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: