Британського морпіха, звинуваченого у шпигунстві на користь Гонконгу, знайшли мертвим

Новини — Вівторок, 21 травня 2024, 22:42 —

Поліція в британському місті Мейденгед, що неподалік Лондона, виявила тіло 37-річного Метью Трікетта – одного з трьох звинувачених у шпигунстві на користь Гонконгу раніше цього місяця.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Sky News.

Поліція повідомила, що ввечері 19 травня прибули на виклик до Гренфелл-парку в Мейденгеді, де виявили тіло чоловіка, пізніше упізнаного як Трікетт. Його не вдалось реанімувати.

"За фактом смерті, яка наразі розглядається як незрозуміла, триває розслідування", – додали там.

Реклама:
Британія бачить пряму загрозу з боку союзу Росії та Китаю

Справу Трікетта передали на розгляд поліцейського наглядового органу – Незалежного офісу з питань поведінки поліції – з огляду на те, що чоловік очікував судового розгляду і вийшов з-під варти під заставу, "що вимагало від нього регулярної реєстрації в поліцейській дільниці".

37-річний Метью Трікетт, колишній морський піхотинець і прикордонник в лондонському аеропорті Хітроу, разом із двома іншими чоловіками постав у суді Лондона 13 травня.

Йому інкримінували сприяння розвідувальній службі та іноземне втручання на користь Гонконгу.

Троє чоловіків, за даними правоохоронців, з грудня 2023 року погодилася збирати інформацію і вдаватись до обману для допомоги гонконгським спецслужбам, а також проникли в чужий будинок.

У зв'язку з цим Британія викликала посла Китаю і нагадала йому про попередні випадки втручання у внутрішні справи Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: