Ле Пен хоче повного розриву з німецькими ультраправими перед євровиборами

Новини — Середа, 22 травня 2024, 12:35 —

Лідерка французьких ультраправих Марін Ле Пен заявила в середу, що її партія повинна "повністю порвати" з німецькою ультраправою партією "Альтернатива для Німеччини" ("АдН"), оскільки та стала занадто токсичним союзником напередодні європейських виборів.

Про це Ле Пен сказала в ефірі радіо Europe 1, її цитує агентство Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Ле Пен звинуватила "АдН" в тому, що партія не має належного керівництва і потурає радикальним елементам всередині.

"Необхідно було терміново встановити санітарний кордон. "АдН" переходить від провокації до провокації", – сказала Ле Пен.

Реклама:

"Зараз вже не час дистанціюватися, настав час остаточно порвати з цим рухом", – додала вона.

Французькі та німецькі ультраправі нині входять до однієї політичної групи в Європарламенті – "Ідентичність та демократія". Опитування показують, що ця група розраховує отримати значну кількість голосів на виборах у червні. 

Розкол між ультраправими стався після того, як "АдН", яка є другою за популярністю партією Німеччини напередодні місцевих і європейських виборів, опинилася під пильною увагою через свою політику і поведінку деяких високопоставлених політиків.

Публічний розрив з "Національним об'єднанням" Ле Пен може стати випробуванням для ультраправих, які прагнуть досягти високих результатів на виборах, і може посилити тиск на "АдН" всередині країни після того, як вона почала падати в опитуваннях громадської думки протягом останніх тижнів.

Коментарі Ле Пен з'явилися наступного дня після того, як "Національне об'єднання", яке лідирує на виборах до Європарламенту у Франції, заявило, що більше не буде засідати разом з "АдН" в Європарламенті.

"АдН" також зіткнулася з масовими вуличними протестами після того, як її керівники взяли участь у зустрічі, на якій обговорювали депортацію з Німеччини людей з іммігрантським минулим, а також після звинувачень в тому, що партія прикриває агентів Росії та Китаю.

Минулого тижня німецький суд постановив, що національні служби безпеки можуть продовжувати стежити за "АдН" як за потенційно екстремістською партією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: