У Німеччині опозиція переобрала лідера, що має шанси замінити Шольца

Новини — Вівторок, 7 травня 2024, 09:58 —

У Німеччині Фрідріх Мерц в понеділок був переобраний лідером консервативного Християнсько-демократичного Союзу (ХДС) – головної опозиційної партії, яка має всі шанси відібрати канцлерство у соціал-демократів на виборах 2025 року.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Euractiv.

Наразі ХДС лідирує в опитуваннях громадської думки в Німеччині з підтримкою близько 30%, випереджаючи ультраправу "Альтернативу для Німеччини".

ХДС має вагому перевагу в 15 відсоткових пунктів в опитуваннях над соціал-демократами Олафа Шольца. Лідера ХДС Фрідріха Мерца уже охрестили "майбутнім канцлером" на конференції партії, яка почалась в понеділок.

Реклама:

Водночас, ХДС буде окремо вирішувати після кількох регіональних виборів восени, хто візьме участь у боротьбі з Олафом Шольцом.

Мерц, який представляє більш консервативну течію у партії після центристського курсу Ангели Меркель, залишається найімовірнішим кандидатом на пост канцлера, хоча його "послужний список" є неоднозначним.

Гендрік Вюст, прем’єр-міністр від ХДС у землі Північний Рейн-Вестфалія, вважається потенційним суперником Мерца, хоча він офіційно не заявляв про свої наміри конкурувати з лідером партії. 

Також потенційним кандидатом у канцлери розглядають прем’єр-міністра Баварії від ХСС, сестринської партії ХДС, Маркуса Зьодера.

Мерц послідовно закликає чинний уряд Німеччини до більшої підтримки України. Зокрема, він виступає за поставки крилатих ракет Taurus.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: