Туристу з Нідерландів загрожує покарання через графіті на фресках біля Неаполя

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 17:58 —

Поліція Італії звинуватила 27-річного туриста з Нідерландів у пошкодженні та псуванні творів мистецтва через те, що він залишив напис на фресках давньоримського будинку в Геркуланумі поблизу Неаполя.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Reuters.

Працівники, які займались археологічними розкопками Геркуланума – міста біля вулкана Везувій, виверження якого у 79 році нашої ери призвело до загибелі місцевих жителів, – виявили напис графіті, зроблений чорним незмивним маркером на білій ділянці пофарбованої стіни.

Італійська поліція стверджує, що напис був підписом графіті-художника з Нідерландів, імені якого не називають. Йому висунули звинувачення у пошкодженні та псуванні творів мистецтва.

Реклама:
Німецький турист заради фото пошкодив фонтан XVI століття в Італії

"Будь-яке пошкодження завдає шкоди нашій спадщині, нашій красі та нашій ідентичності, і саме тому воно має бути покаране з максимальною твердістю", – прокоментував міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано.

Це не перший випадок вандалізму щодо історичних пам'яток в Італії.

Минулого року британський турист Іван Димитров вирізав ключами своє ім'я та ім'я своєї дівчини на одній зі стін амфітеатру Флавіїв у Колізеї. Після того, як ситуація набула розголосу, він попросив пробачення за скоєне.

У відповідь на неодноразові акти вандалізму Італія запровадила жорсткіші покарання для тих, хто пошкоджує пам'ятники та культурні об'єкти – зокрема штрафи до 40 тисяч євро для тих, хто визнаний винним у псуванні пам'ятників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: