Інтерпол не став оголошувати у розшук польського екссуддю-втікача до Білорусі

Новини — Середа, 5 червня 2024, 07:30 —

Інтерпол відмовився оголосити у розшук з "червоним" сповіщенням колишнього польського суддю Томаша Шмідта, якого підозрюють у співпраці з іноземними спецслужбами, через специфіку ситуації.

Про це повідомляє RMF24, пише "Європейська правда".

Інтерпол не став оголошувати Шмідта, який втік у Білорусь, у розшук з "червоним" сповіщенням (тобто запитом визначити місцеперебування та за можливості затримати), як того хотіла Варшава. Польща подала відповідний запит в кінці травня. 

Польський екссуддя-втікач демонстративно прийшов під посольство Польщі у Білорусі

Реклама:

Речниця поліції Катаржина Новак розповіла, що відмову обґрунтували тим, що Інтерпол не дозволяє обробляти через свої канали інформацію щодо діяння проти держбезпеки, визначені як політичні злочини. 

Раніше прокуратура подала також запит на оголошення європейського ордера на арешт екссудді, що означає, що його мають затримати у разі повернення у ЄС. Цей тип ордера видає суд.

Нагадаємо, національна прокуратура Польщі розпочала розслідування стосовно Шмідта за статтею про роботу на іноземну розвідку, за цими звинуваченнями його заочно заарештували. Його також позбавили статусу судді.

Читайте детальніше, що відомо про польського суддю, якого звинувачують у шпигунстві на РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: