В Італії теж розпочалося голосування на виборах у Європарламент

Новини — Субота, 8 червня 2024, 16:36 —

Італія стала сьомою країною ЄС, де розпочалося голосування на виборах у Європарламент.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє La Stampa.

Виборчі дільниці в Італії відкрилися о 15:00. Голосування відбувається сьогодні до 23:00 і завтра з 7:00 до 23:00: підрахунок голосів розпочнеться одразу після закриття дільниць.

В Італії понад 51 мільйон італійців мають право прийти на виборчі дільниці, щоб обрати 76 з 720 депутатів Європарламенту.

Реклама:

Згідно з опитуваннями, лідером симпатій перед виборами була партія прем'єр-міністерки Джорджії Мелоні.

П'ять років тому явка на виборах до Європарламенту становила 54,50%, що нижче у порівнянні з 2014 роком (57,22%). На думку деяких соціологів, ризик цього року полягає в тому, що явка буде нижче порогу в 50%.

Вранці у суботу голосування на виборах до Європарламенту розпочалося у Латвії, Словаччині та на Мальті.

У п’ятницю 7 червня жителі Чехії та Ірландії розпочали голосування на виборах до Європейського парламенту. У Чехії голосування продовжується і в суботу.

Голосування вже пройшло у Нідерландах. Там, за даними екзитполу, партія антиукраїнського Герта Вілдерса прийшла другою. Цей результат означає значний успіх для політсили, оскільки вона не мала жодного місця на попередніх виборах до Європарламенту, а тепер їй прогнозують сім.

Нещодавній прогноз Politico засвідчив, що після виборів до Європарламенту кількість депутатів від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської та проукраїнської Європейської народної партії.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: