1 січня 2022

Новини
17:56
У Єврокомісії запропонували вважати "зеленими" ядерну енергетику та газ за певних умов - ЗМІ
Єврокомісія запропонувала за певних умов вважати ядерну енергетику та природний газ "зеленими" джерелами енергії в контексті фінансування проєктів, які мають допомагати боротися зі зміною клімату.
17:07
Франція на рік очолила сили швидкого реагування НАТО
Франція з 1 січня на один рік очолила сили швидкого реагування НАТО, "ядром" групи стануть французькі та німецькі військові.
16:27
фото, відеоУ Бельгії внаслідок вибуху в житловому будинку загинули чотири людини  
У бельгійському місті Тюрнхаут на півночі країни завершили пошукові роботи після потужного вибуху у чотирьохповерховому житловому будинку, ймовірно через витік газу.
14:58
Понад 20 "мігрантів Лукашенка" змогли потрапити в Польщу в останній день року, усіх видворили
Польща повідомила про 44 спроби нелегального перетину кордону з Білорусі за добу 31 грудня 2021 року, в одному випадку групу виявили вже на території країни. 
14:12
Німеччина почала головування у Групі семи
Німеччина за ротаційним принципом почала головування у Групі семи (G7) на один рік, після головування Британії у 2021 році.
13:44
У Франції розширили заборону на пластикове пакування для фруктів та овочів
У Франції з першим днем 2022 року набула чинності розширена заборона на використання пластикової упаковки для фруктів та овочів.
13:05
Польща почала головування в ОБСЄ
Польща з 1 січня 2022 року почала головування в Організації безпеки та співробітництва у Європі на один рік.
12:36
У Франції новий Covid-максимум: за добу захворів кожен 300-й житель країни
У Франції в новорічний вечір повідомили про понад 232 тисячі нових заражень коронавірусом, що є новим максимумом за час епідемії. 
12:10
ЄС не запустить у 2022 році обов’язкову оплату 7 євро за дозвіл на поїздки по безвізу (ETIAS)
Євросоюз відклав на завершення 2022 запуск системи ETIAS, за якою подорожуючі з безвізових країн мають платити збір у 7 євро раз на три роки для авторизації своїх поїздок, що означає, що ця оплата не стане обов’язковою для громадян України до 2023 року.
11:56
У Берліні кілька тисяч людей даремно зібрались дивитися на салют, cкасований через епідемію
У Берліні кілька тисяч людей даремно зібралися в районі Брандебурзьких воріт, очікуючи традиційного новорічного феєрверку - через епідемію коронавірусу його скасували.
11:03
Ірландська після десятиріч очікувань стала робочою мовою в установах ЄС
Ірландська мова отримала статус офіційної робочої мови в установах Євросоюзу і відтепер документи ЄС повинні будуть перекладатися також ірландською. 
10:30
Франція почала головування у Раді ЄС
Франція почала своє півріччя головування у Раді Європейського Союзу після Словенії і обійматиме цю роль з 1 січня до 30 червня 2022 року.