10 листопада 2018

Новини
17:44
В Австрії заарештували російського шпигуна, йому "світить" до 10 років тюрми
Австрійський відставний полковник, якого підозрюють у 28-річному шпигунстві на користь Росії, був заарештований у ніч на суботу і перебуває під вартою.
17:13
фотоПольські ультрас проникли на Цвинтар орлят у Львові і запалили фаєри
Польські футбольні фанати із фаєрами і транспарантами на цвинтарі орлят у Львові відзначали 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР.
16:54
США проконсультуються з НАТО щодо виходу з ракетного договору - ЗМІ
Французькі чиновники стверджують, що адміністрація президента США Дональда Трампа погодилася провести консультації з партнерами по НАТО щодо свого наміру вийти із спільного з Росією договору про контроль над озброєннями.
16:35
Робота над посиленням санкцій через "вибори" в ОРДЛО вже йде – Клімкін
Україна вже працює зі своїми партнерами над посиленням міжнародних санкцій у зв’язку із проведенням так званих "виборів" 11 листопада в окремих районах Донецької та Луганської областей.
16:12
В МЗС РФ заявили, що Рада Європи не має майбутнього без Росії
У МЗС РФ заявили, що мова про виключення Росії із Ради Європи, не йде, а в організації без Росії "навряд чи може бути майбутнє".
15:55
У Сербії - масштабні військові навчання на тлі напруги з Косовом
Сербія провела великі військові навчання в суботу, присвячені відзначенню 100-річчя з моменту закінчення Першої світової війни – цей крок є демонстрацією сили в умовах зростаючої напруженості з Косово.
15:47
фотоПоліція зіткнулася з каталонськими сепаратистами в Барселоні
У Барселоні сталися короткі сутички між поліцією та каталонськими сепаратистами, які протестували проти мітингу національних поліцейських сил Іспанії у місті.
15:27
Ердоган: Туреччина передала аудіозаписи у справі Хашоггі
Туреччина передала аудіозаписи, пов'язані з вбивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі в стамбульському консульстві Саудівської Аравії, Сполученим Штатам, Німеччині, Франції та Великій Британії.
14:50
Нові санкції CША вперше визнали, що РФ контролює частину Донбасу - Волкер
Фінансові санкції проти Росії, оголошені Міністерством фінансів США 8 листопада, вперше на офіційному рівні визнали, що Росія має повний контроль над ситуацією на окупованій частині сході України.
14:35
Київ закликає ЄС накласти санкції на всіх причетних до організації "виборів" в ОРДЛО
Київ закликає Брюссель запровадити санкції проти всіх, хто бере участь у організації "виборів" на окупованих Росією територіях Донецької і Луганської областей.
14:02
Трамп і Макрон поговорили після випаду щодо армії Європи
Французький президент Еммануель Макрон та президент США Дональд Трамп під час зустрічі у Парижі погодилися щодо необхідності того, щоб Європа несла більший оборонний тягар.
13:18
ЄС засуджує "вибори" в ОРДЛО: РФ має створити умови для перетворень
Європейський союз засуджує заплановані підтримуваними Росією бойовиками на 11 листопада "вибори" на окупованих територіях Донецької і Луганської областей.
13:00
Німеччина передала українським рятувальникам обладнання на 650 тисяч євро
Німеччина передала ДСНС України обладнання для сфери цивільного захисту загальною вартістю 653 тисячі євро.
12:36
Близький до Путіна олігарх потрапив на відео переговорів військових РФ і Лівії
Російський підприємець Євгеній Пригожин, якого вважають причетним до створення так званої "фабрики тролів" і власником "приватної військової компанії Вагнера", був присутній на офіційних переговорах між лівійськими і російськими військовими.
12:02
Brexit: ще один британський міністр йде у відставку
Заступник міністра транспорту Британії подав у відставку через Brexit.
11:47
Російський шпигун у Австрії збирав дані щодо НАТО
Затриманий в Австрії полковник австрійської армії, який з 1990-х років працював на російську військову розвідку ГРУ, передавав Москві інформацію, яка стосувалася НАТО.
11:31
Родини загиблих пасажирів рейсу MH17 просять Трампа вплинути на Путіна
Родини загиблих у катастрофі малайзійського літака рейсу MH17 закликали президента США Дональда Трампа змусити російського президента Володимира Путіна дати відповіді щодо цієї катастрофи.
11:20
США відклали санкційний дедлайн для компаній російського олігарха
Сполучені Штати в п'ятницю заявили, що відкладають застосування санкцій до російських компаній En+, "Русал" та Групи ГАЗ, оскільки їхній головний акціонер працює над планом скорочення його частки.
10:44
Трамп приземлився у Парижі з критикою в бік Макрона
Президент США Дональд Трамп прибув до столиції Франції для участі у пам'ятних заходах на честь закінчення Першої світової війни.
10:25
Екс-прем’єр Македонії сяде на 2 роки, але отримуватиме депутатську зарплату
Суд Скоп'є відхилив апеляцію захисту колишнього прем'єр-міністра Македонії і давнього лідера партії ВМРО-ДПМНЕ Нікола Груєвські щодо необхідності відбування тюремного ув'язнення терміном у два роки.
10:04
Суд в Швейцарії заборонив Nord Stream і Nord Stream 2 платити "Газпрому"
Суд в Швейцарії заборонив компаніям Nord Stream AG (власник газопроводу "Північний потік") і Nord Stream 2 AG (оператор будівництва "Північного потоку-2") здійснювати будь-які виплати "Газпрому".