13 жовтня 2014

Статті
«Європейський шлях» радника Порошенка. Загублений епізод
Колишні урядовці кажуть, що такий протокол – безумовний доказ підтримки Демченком рішення про відмову від Угоди про асоціацію... "Якби були застереження від МЗС, вони однозначно мали бути в протоколі", - пояснив у коментарі ЄвроПравді колишній заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський.
Як виконати Асоціацію: прощання з коньяком. Інфографіка
Євросоюз надав перехідні періоди для товарів, назви яких прижилися в нашому продовольчому лексиконі. Це, звісно ж, "шампанське" та "коньяк", а також сири "фета", "пармезан", "рокфор" та інші. Їх можна буде випускати для продажу на внутрішньому ринку протягом 7-10 років, а тим часом – просувати інші назви.
Колонки
У пошуках траєкторії розвитку українських регіонів
В суспільстві існує досить обґрунтований страх самостійності регіонів. Ми переносимо риси регіональних еліт на майбутню децентралізовану політику та боїмося таких змін... Водночас, Євросоюз - це, по суті, одна велика децентралізована країна з широкими повноваженнями регіонів.
Новини
20:21
Гуманітарна допомога Німеччини дозволить розселити 4000 біженців - Гройсман
745 тонн гуманітарного вантажу загальною вартістю 7 мільйонів євро вже прибули з Німеччини. До цього вантажу входять пересувні житлові будиночки, кухні, пральні машини, будівельні матеріали для відновлення зруйнованих будівель, генератори, цистерни для води та дизельного пального, обігрівальні прилади, а також ковдри, одяг, ліжка, медичні матеріали та предмети гігієни
18:46
Росія заборонила поставки сирних продуктів з України
17:28
Німеччина та РФ зрештою погодилися відкласти спільний форум
Організатори не хотіли б, щоб форум був втягнутий у політичні дискусії і використаний як інструмент, заявив голова німецького координаційного комітету форуму Лотар де Мезьєр.
17:17
Екс-депутату ЄП скоротили ув'язнення за політичну корупцію
Голова Верховного суду Австрії Екарт Ратз зазначив, що суд вирішив зменшити термін ув'язнення Штрассера через те, що з нього зробили цапа-відбувайла. Ернст Штрассер спростовує всі звинувачення проти нього.
17:05
В уряді Німеччини кажуть, що скасування санкцій проти РФ не на часі
"З сьогоднішньої точки зору уряд Німеччини не бачить причин для того, аби скасувати нині чинні санкції", - відзначив прес-секретар німецького уряду Штеффен Зайберт, наголосивши, що висновки можна робити лише за результатами дій, а не декларацій.
16:31
ДоповненоСин Януковича пише до урядів Європи, намагаючись зняти санкції
На думку експертів, подібний лист може вказувати на те, що Олександр Янукович має намір продовжити боротьбу за розблокування своїх активів.
16:29
В Шотландії знайдено скарб вікінгів тисячолітньої давнини
В Шотландії знайшли скарб з золотом та сріблом, який залишили вікінги понад тисячу років тому.
15:39
У Литві розробили план захисту від "зелених чоловічків"
Нові законодавчі та практичні заходи спрямовані на реагування армії на загрози "гібридної" війни.
15:11
Британські медики провели страйк через замороження підвищення зарплати
Співробітники британської національної служби охорони здоров'я провели чотиригодинний страйк через замороження підвищення заробітної плати.
15:07
Президент призначив Дещицю та Шамшура послами
Про намір голови держави призначити послів в Польщі та Франції найближчими днями 9 жовтня повідомив заступник глави адміністрації президента Валерій Чалий.
14:41
ВТБ через санкції скорочує персонал у Західній Європі
За словами глави ВТБ Андрія Костіна, обмеження на доступ до капіталу не можуть бути затребувані такі операції як IPO, розміщення акцій і облігацій на міжнародному ринку, тому банк буде змушений піти на скорочення.
14:24
Угода про "вільне небо" з ЄС переноситься на невизначений термін
Угода про відкрите небо між Україною та Європейським союзом залишається заблокованою через неврегульоване питання Гібралтару. Угода про єдиний авіаційний простір мала бути підписана ще в червні, але через невирішеність питання терміну "територія" в контексті Гібралтару документ станом на сьогодні не підписаний. Вона була парафована ще у 2013 році.
14:11
До Маріуполя повернулося генконсульство Греції
"За рішенням заступника прем'єр-міністра і міністра закордонних справ Евангелоса Венізелоса, за рекомендацією посла Греції в Києві, грецьке консульство в Маріуполі повернулося у своє приміщення сьогодні, в понеділок, 13 жовтня 2014 року", -говориться у повідомленні.
14:05
Нобелівську премію з економіки присуджено за дослідження ринкової сили
Лауреатом цьогорічної Нобелівської премії з економіки став французький вчений, автор багатьох наукових праць з теорії ігор, теорії контрактів, теорії банків та фінансів Жан Тіроль.
14:02
Польща знизила реверсні поставки газу в Україну
13:53
У РФ кажуть, що не зможуть повністю замінити продукти з ЄС
"Потенціал імпортозаміщення в секторі продовольчих товарів у даний час лімітується обмеженими можливостями наявних виробничих потужностей в харчовій промисловості", - йдеться в доповіді Рахункової палати.
13:40
Україна може довести в Страсбурзі сприяння РФ тероризму - представник в РЄ
"Реальні кроки, які можуть і мають бути зроблені на рівні Ради Європи. Для цього не потрібно надзвичайних зусиль, достатньо власної совісті й політичної сміливості. Принаймні говорити про це ми повинні", - підкреслив представник України при Раді Європи Микола Точицький.
13:32
14 жовтня ВР виконає останнє зобов’язання перед РЄ, щодо закону про прокуратуру
"Ми сподiваємося, що в завтра у Верховнiй радi України буде проголосовано нову редакцiю закону України про прокуратуру. Це треба було зробити давно, а саме позбавити органи прокуратури пострадянського корупцiйного елемента - функцiї загального нагляду", - заявив Арсеній Яценюк 13 жовтня під час виїзного засідання уряду.
13:23
Словацький реверс завантажено на максимум - "Укртрансгаз"
Україна з 1 по 11 жовтня включно отримала по реверсу близько 310 млн куб. м газу. Добовий обсяг надходження палива за словацьким транзитним коридором зріс до 26,7 млн куб. м, що становить 99% від пропускної здатності цього напрямку.
12:58
Італійська опозиція закликає до референдуму щодо виходу з єврозони
Лідер італійського опозиційного руху "5 зірок" Беппе Грілло оголосив про намір проведення референдуму з питання виходу країни з єврозони.
12:23
У ВР зареєстровано проект закону про припинення участі України в СНД
Питання припинення участі України в СНД широко обговорюється протягом останніх місяців.
12:09
Німеччина закликає РФ повністю вивести солдатів та військову техніку з України
За словами уповноваженого федерального уряду Німеччини зі співпраці з Росією Ґернота Ерлера, Москва після відведення військ від кордону з Україною має зробити подальші кроки для розв'язання конфлікту.
11:49
ЗМІ: у Китаї відмовляються кредитувати клієнтів з РФ через санкції Заходу
"Якщо ви розраховуєте на те, що ми почнемо проводити всі ті операції, які європейські та американські банки вже проводити не можуть, то ви помиляєтесь", - заявив представник Банку Китаю у Москві.
11:47
Фінський прем'єр оголосив про завершення "золотої ери" в економіці країни
"Я сподіваюся, що всі фіни розуміють, що золотий період, дивовижне минуле, яке ми мали з 2000 по 2008 рік, завершилося, і ми повинні побудувати нову Фінляндію", - заявив Стубб.
11:28
Лідер австралійської опозиції закликає Путіна не їхати на саміт G20
Лідер австралійської опозиції Білл Шортен зазначив, що більшість австралійців не вітатиме візит президента Росії, і "розстелити червоний килим" - це не спосіб "розібратися з міжнародним агресором".
10:48
Президент Фінляндії вже думає про відновлення стосунків з Росією
На думку фінського президента, ЄС, США і Канада повинні переконатися, що лінії зв'язку з Москвою залишаються відкритими, і бути готовими розглядати питання про зняття санкцій в майбутньому.
10:41
В бюджеті Росії буде дірка у 500 млрд, якщо ціна нафти не виросте
Бюджету Росії знадобиться 500 млрд рублів ($125 млрд. - Ред.) з Резервного фонду за умови збереження у 2015 році поточної ситуації з національною валютою та подальшим падінням цін на нафту.
10:27
На виборах глави Боснії та Герцоговини перемагають націоналісти
На виборах до Президії Боснії та Герцоговини (колективний вищий орган виконавчої влади - ред.) перемогу отримують націоналісти.
09:53
додано відеоАвстралійський прем'єр обіцяє "атакувати" Путіна під час саміту G20
"Я збираюся атакувати Путіна", - сказав прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт у понеділок журналістам, використавши термін з австралійського футболу, що означає "атакувати та збити на землю".
09:37
Ціни на нафту поновили чотирирічний мінімум
Ціни на нафту продовжують знижуватися та поновлюють чотирирічний мінімум.
09:34
Росія обговорює створення альтернативи SWIFT
"Безумовно, ми співпрацюємо і з ЦБ, і між собою. Є альтернатива - ми можемо скористатися системою Центрального банку, яка вже існує, а можемо створити свою - ми ведемо переговори зі Сбербанком", - сказав глава ВТБ Андрій Костін.
09:20
Греція планує відмовитися від кредитів МВФ
Водночас МВФ продовжить моніторинг програми, яка повинна закінчитися до 2016 року, і після того, як припиниться видача кредитів.
09:12
Transparency International: депутати ЄП заробляють мільйони поза роботою
08:48
До 2025 року Франція зменшить частку АЕС на ринку електроенергії до 50%
Французький парламент підтримав рішення про скорочення частки АЕС на ринку виробництва електроенергії з нинішніх 75% до 50% до 2025 року.
08:39
Російського науковця не пустили в Естонію
Російського етнолога, академіка Валерія Тишкова не пустили в Естонію. Науковець збирався на зустріч міжнародного медіаклубу "Імпрессум".