15 серпня 2020

Новини
20:54
Україна ухвалила м'яку заяву щодо Білорусі і не зважилася на невизнання виборів
Міністерство закордонних справ оприлюднило заяву про результати виборів у Білорусі із критикою їхніх результатів. 
18:44
Українських журналістів, затриманих у Мінську, евакуювали в Україну
Журналісти та правозахисники Костянтин Рєуцький і Євген Васильєв, затримані у Мінську за нібито причетність до "масових заворушень", перетнули білорусько-український кордон.
17:54
Шеф туристичного управління Ірландії пішов у відставку після відпочинку в Італії
Голова туристичного управління Ірландії, колишній головний операційний директор Ryanair Майкл Коулі, пішов у відставку в суботу після поїздки в Італію.
17:20
Лукашенко відмовився від міжнародного посередництва
Президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що для врегулювання ситуації в країні закордонні посередники не потрібні. 
16:56
Офіційна Литва вже вважає Лукашенка "колишнім президентом Білорусі"
Литовський міністр закордонних справ Лінас Лінкявічюс, коментуючи звернення Лукашенка до Путіна, назвав його "колишнім президентом Білорусі".
16:34
Помпео: США уважно стежать за ситуацією в Білорусі 
Сполучені Штати уважно відстежують ситуацію в Білорусі після суперечливих виборів минулих вихідних та розгону мирних протестувальників. 
16:02
У Мінську на місце загибелі активіста прийшли десятки тисяч людей
15:44
Євросоюз привітав угоду між Ізраїлем і ОАЕ, укладену за підтримки США
ЄС привітав оголошення про нормалізацію відносин між Ізраїлем та Об'єднаними Арабськими Еміратами - цю угоду називають успіхом політики американського президента Трампа.
15:25
В МЗС Білорусі відреагували на рішення ЄС про санкції
В МЗС Білорусі заявили, що запровадження нових санкції ЄС через події навколо виборів означатиме кінець політики блоку щодо країни. 
14:57
фотоУ Франції проти Nestlé подали позов через тонни загиблої риби
Голова французької риболовецької федерації подав скаргу на глобальний продовольчий конгломерат Nestlé, після того, як тисячі риб були знайдені мертвими в річці на північному сході Франції.
14:11
фотоCША передали держслужбам України засоби захисту від COVID-19 на $250 тисяч
Посольство США в Україні передало українським поліцейським, прикордонникам та митникам партію засобів індивідуального захисту від коронавірусної інфекції.
13:48
Лукашенко поговорив з Путіним по телефону
Президент Білорусі Александр Лукашенко поговорив по телефону з президентом Росії Владіміром Путіним.
13:32
Польща і США підписали оборонну угоду про посилення американської присутності
США і Польща підписали у суботу угоду про посилене оборонне співробітництво, яка передбачає збільшення військового контингенту США в країні.
13:03
МЗС Молдови заявило про солідарність з білоруським народом
Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови заявило про солідарність з білоруським народом, висловивши стурбованість насильством на протестах. 
12:31
Лукашенко хоче "зв'язатися з Путіним" для спільного захисту Білорусі "від агресії"
Президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що планує зв'язатися з президентом РФ Владіміром Путіним, оскільки ситуація в Білорусі містить елементи зовнішнього втручання і є загрозливою і для Росії. 
12:08
фотоУ Мінську прощаються із загиблим протестувальником
У Мінську кілька сотень людей прийшли до місця загибелі протестувальника Александра Тарайковського на громадське прощання з ним.
11:27
Прем’єри країн Балтії закликали Білорусь провести нові вибори
Глави урядів Естонії, Латвії і Литви виступили в суботу зі спільним закликом до влади Білорусі провести нові і вільні вибори президента.
11:05
Грузія скоротила термін обов’язкового карантину до 12 днів
12-денний карантин обов'язковий для осіб, які прибувають в країну з окупованих територій, Абхазії та Південної Осетії, або з іноземних держав, а також для громадян, які контактували із зараженими.
10:43
Єврокомісія підготує пропозицію для вирішення кризи в Білорусі
Глава дипломатії Євросоюзу та його служба підготують пропозицію для білоруської влади, як вийти з нинішньої політичної кризи.
10:21
Зеленський про видачу "вагнерівців": дай Боже, щоб Білорусь не отримала Донбас 
Президент України Володимир Зеленський назвав "поганою історією" видачу Росії найманців "Вагнера" з Білорусі, що матиме трагічні наслідки. 
10:01
Білорусь не пустила ще одного депутата Європарламенту
Білорусь відмовила у в’їзді литовському депутату Європарламенту Пятрасу Ауштрявічюсу, який разом з польським колегою планував оцінити ситуацію в країні після виборів.