22 липня 2014

Новини
19:25
ЄС майже готовий визнати ДНР та ЛНР терористичними організаціями
Європейський Союз може визнати так звані Донецьку та Луганську "народні республіки” терористичними організаціями.
19:15
ЄС додатково обмежить інвестування та торгівлю з Кримом
Європейський Союз планує вжити додаткових заходів з обмеження торгівлі та інвестицій у Крим та Севастополь.
17:57
Комітет з євроінтеграції вимагає внести на ратифікацію Угоду про асоціацію до 12 серпня
За інформацією Міністерства закордонних справ, Міністерства юстиції та Міністерства економічного розвитку та торгівлі пакет документів, необхідний для внесення Президентом України Угоди до парламенту для її ратифікації готовий.
17:54
Розширення ЄС російського списку санкцій відкладено до четверга
Як повідомлялося, Рада ЄС за дорученням глав держав та урядів країн Євросоюзу має до кінця липня затвердити перший список організацій, зокрема з Російської Федерації, які зазнають обмежувальних заходів у зв'язку з ситуацією в Україні.
17:39
Україна повинна до вересня ратифікувати Угоду про асоціацію з ЄС - Чалий
Разом з тим заступник глави адміністрації президента зазначив, що президент розглядає внесення національної програми імплементації Угоди про асоціацію з ЄС не як технічний, але як серйозний крок.
17:17
Україна поглиблюватиме відносини з НАТО – Клімкін
Павло Клімкін нагадав, що у вересні відбудеться саміт НАТО, в рамках якого пройде засідання Комісії Україна-НАТО на найвищому рівні.
16:24
Штайнмаєр закликав країни ЄС посилити заходи проти Росії
Євросоюз постійно робив спроби деескалації конфлікту в Україні, "але Росія не виконала належним чином взяті на себе домовленості". За словами міністра, учасники заходу повинні зробити і зроблять відповідні висновки.
15:34
Японія і Монголія хочуть створити зону вільної торгівлі
15:10
Євросоюз хоче, щоб Росія вплинула на незаконні збройні угруповання на Донбасі – проект висновків Ради ЄС
Крім того, в проекті документу зазначається, що спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ, яка вже знаходиться в Східній Україні, "має бути надана можливість грати повноцінну роль".
15:06
Латвія вводить режим надзвичайної ситуації через поширення африканської чуми свиней
Додаткові кошти з держбюджету на відповідні заходи поки не потрібні, оскільки Мінземлеробства перерозподілило гроші на них з інших своїх програм.
14:51
Путін пообіцяв адекватну відповідь на наближення НАТО до кордонів Росії
Президент РФ зазначив, що прямої військової загрози Росії та її територіальній цілісності на сьогоднішній день немає.
14:44
ОБСЄ продовжить роботу моніторингової місії в Україні - Буркхальтер
Згідно з інформацією на сайті ОБСЄ, у вівторок опівдні вийшов термін, коли країни-члени могли заперечити проти цього рішення. З огляду на це Буркхальтер висловив вдячність усім державам-членам за підтримку роботи цієї місії.
14:11
Австрія підтримує ембарго на поставки зброї до Росії
Міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц підтримав запровадження ембарго на озброєння.
13:04
Великобританія ініціює відкрите розслідування загибелі колишнього співробітника ФСБ Литвиненка
Олександр Литвиненко помер у Лондоні в 2006 році після отруєння рідкісним радіоактивним полонієм. Відкритого розгляду справи домагалася Марина Литвиненко - дружина загиблого.
12:52
Євросоюз розширив санкції проти режиму Сирії
Загалом список санкцій ЄС щодо Сирії сьогодні складається зі 192 осіб та 62 установ.
12:37
ЄС виділить Україні 2,7 млн євро на реформу сектора безпеки
Раніше на засіданні Ради на рівні міністрів закордонних справ країн ЄС, яке триває зараз в Брюсселі, було ухвалено рішення про заснування консультативної місії Євросоюзу для проведення цивільної реформи сектора безпеки України (EUAM - EU Advisory Mission) в рамках загальної політики безпеки і оборони ЄС.
12:19
Вступ України до НАТО підтримує майже половина українців - опитування
Якби сьогодні проводився референдум про вступ України до НАТО, 44% підтримали б вступ, 35% - були б проти цього, близько 22% - не визначилися. Опитування засвідчило, що за три місяці незначно зросла кількість тих, хто підтримує вступ до НАТО, при одночасному зменшенні на 11% противників вступу. Разом з тим, зросла кількість тих, хто не визначився (на 7%).
12:17
Рада просить світ визнати "ДНР" та "ЛНР" терористами
12:05
Рада ЄС заснувала місію для допомоги в реформуванні українського сектору безпеки
Рада Європейського Союзу ухвалила рішення щодо формального заснування місії ЄС для допомоги Україні в проведенні реформування сектору безпеки.
12:00
Для Нідерландів важлива не економіка, а стратегічна позиція Європи – глава МЗС
Нідерланди хочуть, щоб Європейський Союз одностайно засудив насильство на сході України, і не блокуватимуть подальші санкції щодо Росії. Для Нідерландів важлива не економіка, а стратегічна позиція Європи.
11:04
Порошенко хоче стати союзником США поза НАТО
10:58
Трагедія з Boeing сталася через підтримку Росією сепаратистів – глава МЗС Великої Британії
"Ця страшна трагедія сталася тому, що Росія підтримує сепаратистів на сході України, постачаючи важку зброю. Ми повинні надіслати дуже сильний та чіткий сигнал Росії. Світ змінився, події минулого четверга змінили очікування суспільства від нас, і ми повинні надіслати чіткий сигнал, що ми це розуміємо і підемо далі", - сказав Хеммонд.
10:45
ЄС робить "замало і запізно" у зв’язку з ситуацією в Україні – Лінкявічюс
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс констатує, що Європейський Союз "робить замало і запізно", "стає частиною проблеми замість того, що бути частиною її вирішення" у зв’язку з ситуацією в Україні і через падіння борту МН17.
10:31
Обама та Коморовський виступають за підвищення витрат на НАТО в Європі
Барак Обама і Броніслав Коморовський підкреслили, що на тлі трагедії з малайзійським лайнером і спроб Росії дестабілізувати Україну ще більше зросла необхідність у трансатлантичної солідарності.
10:25
Литва наполягає на статусі терористичних організацій для ЛНР і ДНР - ЗМІ
Литва наполягає на наданні статусу терористичних організацій ЛНР і ДНР, а також на збройному ембарго щодо РФ.
10:13
Представник Малайзії не побачив слідів втручання в "чорні ящики" Boeing
"На "чорних ящиках" присутні незначні пошкодження, проте візуально слідів зовнішнього втручання не виявлено", - сказав Мохд Сакрі у вівторок журналістам.
10:04
Заборона на в'їзд до Латвії російським виконавцям пов'язана із ситуацією в Україні - прем'єр Страуюма
Прем'єр Латвії Лаймдота Страуюма вважає, що глава МЗС Едгар Рінкевичс діяв у відповідності з інтересами держави, заборонивши в'їзд до країни російським артистам Йосипу Кобзону, Олегу Газманову та Валерії, які мали брати участь у фестивалі "Нова хвиля" в Юрмалі.
10:02
Порошенко просить конгрес США визнати бойовиків на сході терористами
Говорячи про шляхи врегулювання ситуації на Донбасі, президент наголосив, що мають бути використані всі засоби для деескалації, розуміння чого він продемонстрував, запропонувавши мирний план та згодом проголосивши режим одностороннього припинення вогню на 10 днів.
09:51
Спостерігачі ОБСЄ отримали повний доступ до місця аварії малайзійського лайнера
"20 липня співробітники наглядової місії отримали повний доступ до основного місця аварії, яке у зв'язку з цим було належним чином оточено", - йдеться в документі.
09:41
В США думають, як ще тиснути на Росію
Ернест пояснив, що мета американської влади - домогтися зміни стратегії Москви в тому, що стосується подій в Україні. На думку Вашингтона, в такому випадку Москва зможе сприяти дипломатичному вирішенню українського кризи.
09:36
ДоповненоСьогодні в Брюсселі говоритимуть про кризу в Україні
Сьогодні, 22 липня, в Брюсселі відбудеться засідання комітету Європейського парламенту у закордонних справах, на якому буде обговорюватися ситуація на сході України.
09:33
Всі тіла загиблих у катастрофі рейсу МН17 будуть ідентифіковані в Нідерландах - прем'єр країни Рютте
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що всі тіла загиблих у катастрофі рейсу МН17 будуть направлені до Нідерландів, а чорні скриньки будуть передані владі Малайзії.
09:30
Окрім санкцій, ЄС готовий розглядати зміни у відносинах з РФ - Клімкін
Євросоюз готовий розглядати не тільки санкції проти Росії, а й зміну відносин з РФ і моделі безпеки на європейському континенті, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.
09:24
РБ ООН ухвалила резолюцію щодо катастрофи малайзійського лайнера на сході України
Рада безпеки ООН у понеділок одностайно ухвалила резолюцію щодо катастрофи Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines над Україною.
09:07
У Берліні виступають за посилення тиску ЄС на Росію у зв'язку з подіями в Україні
"Слова і дії Росії не узгоджуються між собою, і завтра ми на це відреагуємо", - заявив Мартін Шефер, розповідаючи про заплановану на вівторок зустріч глав МЗС ЄС.
08:56
Франція передасть Росії військовий корабель типу "Містраль" - Олланд
Роботу над другим кораблем класу "Містраль" президент Франції пов’язав із позицією Москви щодо української кризи. За його словами, якщо обмеження стосовно Росії будуть запроваджені, це "має статися на рівні ЄС і стосуватиметься лише майбутніх поставок техніки".