26 вересня 2021

Новини
ДайджестВибори в Німеччині та зіткнення на Босфорі: головне за вихідні
19:32
Вибори у Німеччині: екзитполи визначили двох переможців
Опитування виборців на виході з дільниць у Німеччині, де у неділю відбулися федеральні вибори, не дозволили чітко визначити переможця.
17:46
У Нідерландах система ковід-паспортів зазнала DDoS-атаки
Міністерство охорони здоров’я Нідерландів повідомило про спроби DDoS-атак на систему, що забезпечує роботу ковід-сертифікатів, у перший день розширення їхнього застосування.
17:11
ЄС закликав Сербію і Косово до деескалації на тлі напруги через автомобільні номери
Головний дипломат ЄС закликав Сербію та Косово послабити напругу на кордоні, що виникла у зв'язку з вимогою змінювати сербські номери на косовські під час в'їзду до Косова.
16:12
Лідера партії Меркель розкритикували за "засвічений" бюлетень 
Лідера "Християнсько-демократичного союзу" Арміна Лашета розкритикували за те, що він згорнув свій бюлетень таблицею назовні і з нього можна було легко побачити, за кого відданий голос.
15:45
Бомба часів Другої світової ускладнила голосування в одному з німецьких міст
У німецькому місті Вупперталь в землі Північний Рейн-Вестфалія несподівана знахідка бомби часів Другої світової війни ускладнила голосування на федеральних виборах для сотень людей.
14:50
Виверження вулкана на Канарах: зруйнованих будинків вже близько 500, аеропорт відновив роботу
Аеропорт острова Ла-Пальма, який призупиняв роботу через посилення виверження вулкана Кумбре-В’єха, повідомив, що смуги розчистили від попелу і рейси знову можливо приймати.
14:20
Польща за добу зафіксувала 260 спроб незаконного перетину кордону з Білорусі
Польські прикордонники минулої доби зафіксували 259 спроб незаконного перетину кордону з території Білорусі, понад 20 людей затримали.
13:47
В Ісландії завершили підрахунок голосів: вперше в історії жінок-депутаток буде більше, ніж чоловіків
В Ісландії завершили підрахунок голосів на парламентських виборах, що підтвердило збереження правлячими партіями більшості. Вперше в історії Ісландії до парламенту увійде більше жінок-депутаток, ніж чоловіків - 33 проти 30.
12:47
Українські прикордонники затримали трьох громадян Туреччини: намагались незаконно потрапити у ЄС
Українські прикордонники затримали поряд з польським кордоном трьох громадян Туреччини за спробу незаконного перетину кордону. 
12:23
доповненоУ Грузії евакуюють десятки туристів з гірського району, відрізаного від світу через зсуви
У Грузії евакуюють повітрям туристів та місцевих жителів з високогірного району Тушетія після того, як єдину дорогу, що сполучає цей район з рештою країни, довелося закрити через зсуви ґрунту.
12:01
Вибори в Ісландії: правляча коаліція має шанси посилити більшість
За першими результатами підрахунку голосів, правляча коаліція ліво-зелених в Ісландії може зберегти більшість у парламенті та отримати більше місць, попри падіння підтримки прем’єрки Катрін Якобсдоттір. 
11:21
Глава МВС Німеччини заявив про загрозу радикалізації руху коронаскептиків
Федеральний міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеєгофер висловив стурбованість тенденціями у руху коронаскептиків.
10:58
Швейцарці голосують на референдумі щодо одностатевих шлюбів
У Швейцарії 26 вересня проходить референдум щодо того, чи дозволити в країні одностатеві шлюби. 
10:29
Біля берегів Нідерландів затримали двох українців за підозрою в перевезенні нелегалів
Поблизу берегів Нідерландів поліція і митники затримали яхту з капітанами-українцями, на борту якої виявили 11 мігрантів з Албанії.
09:56
У Німеччині проходять федеральні вибори, що визначать наступника Ангели Меркель
У Німеччині в неділю 26 вересня проходять федеральні вибори, які визначать, хто замінить канцлерку Ангелу Меркель після 16 років на цій посаді.