У Москві проведуть рейди з пошуку заборонених продуктів з ЄС та США

Середа, 13 серпня 2014, 14:19

Влада Москви проведе рейди у великих мережевих магазинах для виявлення незаконної торгівлі продуктами, які потрапили під заборону.

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Як повідомили в департаменті торгівлі й послуг Москви, рейди, ймовірно, почнуться з вересня. З якою періодичністю повторюватимуться такі заходи, влада столиці поки не вирішила. В департаменті заявляють, що алгоритм перевірок буде визначено до кінця цього тижня.

На даний момент мережеві продуктові магазини столиці складають для мерії списки, де зазначено, скільки заборонених товарів залишилося у них на складі і до якого терміну їх планується продати.

Також поки не відомо, які заходи будуть вжиті стосовно тих рітейлерів, які не встигли розпродати заборонений товар у зазначений термін.

В мережі супермаркетів "Азбука смаку" сказали, що поки не можуть оцінити кількість з недавнього часу заборонених до ввезення продуктів. За словами прес-секретаря мережі Андрія Голубкова, вже ввезені партії проходять митний контроль. Він також підкреслив, що заборона є лише на ввезення, але немає заборони на продаж уже ввезеної продукції.

У прес-службі мережі супермаркетів "Сьомий континент" повідомили, що заборонені для ввезення товари з ЄС і США становлять лише 6% від товарообігу мережі. За даними прес-служби, "Сьомий континент" планує заміщати заборонені продукти поставками з Білорусії та країн Латинської Америки.

Нагадаємо,  в середу, 6 серпня президент Росії Володимир Путін підписав указ "Про застосування окремих спеціальних економічних заходів з метою забезпечення безпеки Російської Федерації". Цей указ став відповіддю РФ на секторальні санкції з боку Євросоюзу, США та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.