У Румунії перший арешт у боротьбі з корупцією

Субота, 22 листопада 2014, 09:30

У Румунії арештували голову відділу боротьби організованою злочинністю і тероризмом  Аліну Біку, яку звинувачують у зловживанні службовим становищем і розтраті державних коштів, що завдало збитків у розмірі 62 млн євро.

Про це повідомляє румунське видання Evz.ro.

Антикорупційні органи затримали Аліну Біку в четвер ввечері на 24 години. Після кількох годин допитів в п'ятницю ввечері її доставили у Верховний суд.

Її звинуватили у вчиненні злочинів, скоєних у період, коли вона працювала секретарем Міністерства юстиції, а також коли працювала в комісії, яка відповідала за повернення законним власникам нерухомості відібраної за комуністичних часів.

Зокрема, Біка видала дозвіл про надання компенсації за землю бізнесмену Стеліану Георге у розмірі, що в три рази перевищував оціночну вартість цієї землі. Таким чином державі було завдано збитків у розмірі щонайменще 62 млн євро.

Нагадаємо, у другому турі президентських виборів, які пройшли у Румунії минулої неділі, переконливу перемогу здобув колишній мер міста Сібіу, етнічний німець Клаус Йоханнес.  

Серед його пріоритетів на посаді президента: боротьба з корупцією, підвищення ефективності освоєння європейських фондів та розвиток інфраструктури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.