В Азербайджані обшукали і опечатали офіс Радіо Свобода

П'ятниця, 26 грудня 2014, 16:39

В офісі бюро азербайджанської служби Радіо Свобода в Баку (Радіо Азадлиг) провели обшук співробітники прокуратури.

Співробітники прокуратури після завершення обшуку опечатали офіс, повідомляється на сайті Радіо Азадлиг.

Слідчі відмовилися надати представникам радіостанції копію рішення суду про закриття бюро.

У ході обшуку співробітники прокуратури зламали сейф і забрали печатку й документи організації. Також були вилучені карти пам’яті, комп’ютери, два ноутбуки, фотоапарати і відеокамери.

 

Від працівників бюро вимагали залишити офіс і призупинити роботу. Раніше всіх працівників протягом кількох годин тримали в одному з приміщень бюро. Їм забороняли користуватися телефонами та комп’ютерами.

Як повідомив директор азербайджанської служби Радіо Свобода Кенан Алієв, не менше десяти представників генеральної прокуратури у супроводі поліцейських сьогодні вранці увірвалися до офісу організації і заявили, що у них є рішення суду про закриття бюро.

 

За словами співробітників прокуратури, слідчі заходи проводили в рамках розслідування діяльності "Радіо Азадлиг" як некомерційної організації, що фінансується з-за кордону.

Керівник прес-служби генеральної прокуратури Ельдар Султанов заявив місцевому агентству "АПА", що обшук пов’язаний з кримінальною справою, яку розглядає Слідче управління з особливо тяжких злочинів генпрокуратури Азербайджану.

Як повідомлялося, в грудні влада Азербайджану затримала журналістку Радіо Свобода Хадіджу Ісмаїлову, відому своїми розслідуваннями, зокрема, щодо бізнесових оборудок родини президента Азербайджану Ільхама Алієва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.