Поліція провела обшук у будинку колишнього прем’єра Словенії

Середа, 11 березня 2015, 18:35

Поліція Словенії провела обшук будинку колишнього прем’єр-міністра Словенії Аленки Братушек з метою знаходження доказів зловживання нею службовим становищем під час перебування на посаді.

Про це повідомляє Reuters.

Як повідомили в поліції, 27 поліцейських провели обшук у будинку Братушек, а також в офісах її партії – Альянсу Аленки Братушек.

Минулого року уряд, яким керувала Братушек, висунув її як одну з кандидатів на посаду віце-президента Єврокомісії . Вона зняла свою кандидатуру після того як Європарламент відхилив її під час слухань

За словами поліції, кандидатство Братушек не принесло їй матеріальної вигоди, однак вона могла "зловживати службовим становищем". Якщо Братушек визнають винною, то їй може загрожувати до року ув’язнення.

Братушек залишила посаду голови уряду у 2014 році після того як зазнала поразки в боротьбі за лідерство у правлячій партії Словенії. Вона створила власну партію, яка отримала 4 місця в парламенті на дострокових виборах влітку 2014 року.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Словенії Аленка Братушек зняла свою кандидатуру на посаду віце-президента Єврокомісії після того, як представники комітету з промисловості, досліджень та енергетики, а також комітету з навколишнього середовища переважною більшістю не підтримали її - 112 голосів "проти" та 13 "за".

Раніше ЄвроПравда повідомляла, що Словенія може замінити Братушек євродепутатом Танею Файон або ж чинним єврокомісаром з питань довкілля Янезом Поточніком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.