США розмістять важку техніку в Східній Європі для участі у навчаннях - Столтенберг

Середа, 24 червня 2015, 14:27

США розмістять важку техніку в східній Європі та країнах Балтії для участі у військових маневрах і це повністю відповідає міжнародним домовленостям.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг в Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн-членів альянсу.

"Заява США дуже важлива і для нас має велике значення. Це питання готовності та боєздатності наших підрозділів. Підтримка США – це ключові сили для новостворених сил швидкого реагування", - сказав Столтенберг.

За його словами, попереднє розміщення важкої військової техніки робиться для того, щоб військові США могли б частіше брати участь у навчаннях в Європі.

"Це важка техніка для навчань. Восени минулого року ми вирішили збільшити кількість навчань, щоб підвищити боєготовність. Це необхідна реакція на те, що відбувається в Росії, яка давно нарощує оборонний бюджет, тоді як члени НАТО зменшують свої бюджети", - сказав він.

Генсек підкреслив, що Росія проводить багато військових навчань, а останнім часом все частіше використовує ядерну риторику і ми бачимо в цьому загрозу.

"НАТО захищає себе, ми відповідаємо на мінливу обстановку в області безпеки. Всі наші дії пропорційно сумірні, ми повинні реагувати, коли ми бачимо нові загрози. Ми повинні адаптуватися", - додав Столтенберг.

Як повідомлялося, Сполучені Штати Америки розмістять танки, артилерію та іншу військову техніку в Східній і Центральній Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: