Росія виступить проти резолюції ООН щодо використання бочкових бомб в Сирії

Четвер, 29 жовтня 2015, 11:12

Росії виступає проти проекту резолюції ООН по Сирії щодо використання бочкових бомб, яку просувають Франція, Велика Британія та Іспанія, "оскільки це може поставити під загрозу майбутні міжнародні переговори".

Про це повідомляє Associated Press.

Посол Британії в ООН Метью Рікрофт сказав, що проект резолюції вже був переданий деяким членам Ради безпеки ООН і буде надісланий всім "в найближчі дні".

"Я думаю, важливо переконатися, що бомбардування припиняться, бо через них гине так багато людей і це одна з причин потоку біженців і мігрантів з Сирії", - сказав він.

Заступник постійного представника РФ при ООН Петро Іллічов сказав, що він не бачив проекту резолюції.

За його словами, він не повинен бути поширений серед членів Ради Безпеки зараз, тому що "в цей дуже делікатний момент ми не повинні зводити нанівець зусилля, які робляться у Відні".

Дипломати на умовах анонімності повідомили, що проект резолюції передбачає заборону використання бочкових бомб і введення санкцій проти осіб, відповідальних за падіння вибухових пристроїв, у результаті яких загинули тисячі мирних жителів.

Бочкові бомби - це сталеві барабани, наповнені шрапнеллю і вибуховими речовинами, які скидають з повітря. Їхнє використання вважається військовим злочином.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.