В Раді Європи різко розкритикували дії Києва під час розслідування Одеської трагедії

Середа, 4 листопада 2015, 10:29

В Раді Європи виступили з різкою критикою дій Києва під час розслідування обставин одеської трагедії.

Про це йдеться у висновках, які зачитав глава  Міжнародної дорадчої групи Ніколас Братца на прес-конференції в Києві.

Висновки РЄ виявилися розгромними для Києва.

"Серйозні проблеми, які постали перед особами, відповідальними за розслідування подій в Одесі... не можуть виправдати всі недоліки", - йдеться в документі.

"Серйозні недоліки у процесі розслідування можуть негативно вплинути на можливість з’ясування обставин справи та встановлення винних осіб", - одностайно погодилися члени групи Ради Європи.

"МДГ вважає, що в кожному з проваджень слідчі органи не виявили належної повноти та ретельності - як на стадії порушення провадження, так і під час подальшого його розслідування, внаслідок чого загальна ефективність розслідувань була поставлена під загрозу", - йдеться в документі.

Так, РЄ виокремила наступні недоліки у розслідуванні: відсутність рівності під час розслідування справ майданівців і антимайданівців", неналежне розслідування вини міліції, фальсифікації; перешкоджанні міліції і прокуратури один одному тощо.

Детальніше про звіт Ради Європи щодо розслідування Україною одеської трагедії читайте в статті "Європейської правди" "Звіт Ради Європи щодо одеської трагедії: "Чи здатне слідство знайти істину? Є сумніви".

Європейська правда також публікує повний текст підсумкової частини звіту МДГ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.