НАТО завершить створення бази безпілотників в Італії до кінця року

Вівторок, 26 січня 2016, 14:31

НАТО отримає всі п'ять своїх новітніх безпілотників Global Hawk до кінця року і розмістить їх на авіабазі на Сицилії, де 600 співробітників будуть опікуватися їхніми польотами.

Про це повідомляє Defense News.

Перший із безпілотників НАТО здійснив свій дебютний політ в грудні в США, під час якого перевірялися його льотні характеристики. Наразі ведеться перевірки радіолокаційних можливостей.

 

Паралельно триває робота навколо авіабази на Сицилії, де готуються прийняти всі п’ять безпілотників і наземні компоненти в цьому році. 30 співробітників НАТО вже знаходяться на базі, попереду атестацію до повної передачі НАТО в 2017 році.

У той час як 15 країн НАТО, включаючи США, Німеччину, Італію і Норвегію зробили свій внесок у програму, всі 28 членів альянсу зможуть отримати доступ до даних.

Наземний компонент складатиметься із 22 операторських станцій, які будуть розбиті на два оперативних елементи по 11 станцій, кожен з яких буде управляти одним Global Hawk. "Необхідно 11 операторів, тому що є багато вхідних даних ", - сказав один із співрозмовників видання.

Оператори мають різні функції: директор місії, планувальник місії, сенсорне управління сервісними запитами, аналітик, оператор відеоспостереження/контролер, аналітик геопросторової розвідки.

Глобальна програма із використання безпілотників дозволить її учасникам виконувати постійний нагляд за великими областями з великої висоти при будь-якій погоді або освітленні. Безпілотник здатний вести розвідувальну діяльність на висоті до 18 000 метрів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.