ІДІЛ планує створити флот для нападів на круїзні лайнери - НАТО

П'ятниця, 29 січня 2016, 11:10

Бойовики "Ісламської держави" сподіваються створити морський підрозділ, які міг б здійснювати напади в Середземному морі.

Про це пише The Telegraph з посиланням на інформацію високопоставленого керівника морських сил НАТО.

"Прорив ІДІЛ на лівійському узбережжі навис "зловісною тінню" над судноплавством у Середземному морі", – сказав віце-адмірал Клайв Джонстон.

За його словами, оснащення бойовиків сучасним російським і китайським озброєнням означає, "велику загрозу" круїзним лайнерам або контейнеровозам у Середземноморʼї.

Джонстон також відзначив: "Ми знаємо, що вони (ІДІЛ) мають наміри здійснювати напади у морі, знаємо, що вони хочуть мати морські підрозділи, такі, як в Аль-Каїди"

Він також підкреслив, що зростання кількості військових кораблів у Середземному морі ставить під загрозу комерційне та туристичне судноплавство.

Нагадаємо, лівійське місто Сирт вже певний час знаходиться під контролем бойовиків ІДІЛ.

На початку грудня минулого року повідомлялося, що французькі військові літаки провели розвідку районів Лівії, які контролюються ІДІЛ.

В останні тижні бойовики ІДІЛ кілька разів намагалися захопити нафтові термінали в Лівії.

Як відомо, торгівля нафтою є одним з головних джерел прибутків "Ісламської держави", яка проголосила новий халіфат на території Іраку і поступово розширює свій вплив на інші країни Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.