Кабмін затвердив план заходів з імплементації асоціації з ЄС на 3 роки

Вівторок, 29 березня 2016, 16:41

Кабінет міністрів України затвердив план заходів з імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом на 2016-2019 роки.

Про це йдеться в розпорядженні уряду №217, опублікованому на сайті Кабміну.

"План заходів містить завдання у сферах технічного регулювання, санітарних та фітосанітарних питань, інтелектуальної власності, державних закупівель, митних питань тощо та враховує актуалізацію актів законодавства ЄС, що відбулася з часу закінчення переговорів про укладення Угоди про асоціацію",  - йдеться в повідомленні.

Розпорядження дає можливість міністерствам, центральним і місцевим органам виконавчої влади та іншим органам державної влади здійснити послідовні та взаємоузгоджені заходи з виконання Угоди про асоціацію у частині створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, а також враховує усі доступні для цього процесу ресурси.

Як відомо, Угода була  повністю підписана 27 червня 2014 року. 16 вересня 2014 року Угода про асоціацію була одночасно ратифікована Верховною Радою та Європейським парламентом.

З 1 листопада 2014 року набуло чинності часткове застосування деяких частин Угоди про асоціацію.

Стаття 4 Угоди про асоціацію, у котрій йдеться про встановлення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ), часткововступила в силу 1 січня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.