У Нідерландах на тлі скандалу з Туреччиною зросла підтримка партій Рютте та Вілдерса – опитування

Понеділок, 13 березня 2017, 20:53

Консервативна та націоналістична партії Нідерландів можуть отримати додаткові п'ять місць у парламенті на наступних парламентських виборах на тлі дипломатичного скандалу з Туреччиною.

Про це свідчать дані опитування фонду Maurice De Hond, повідомляє Reuters.

"Опитування показало, що партія прем'єр-міністра Нідерландів Марком Рютте, VVD може отримати 27 місць в 150-місному парламенті з 18% голосів, що на три мандати більше, ніж показувало останнє опитування", – йдеться у повідомленні.

Націоналістична Партія свободи Герта Вілдерса за даними опитування опинилася на другому місці з 16%, що дає додаткові два місця у парламенті, загалом 24 мандати.

Як відомо, наприкінці минулого тижня між Нідерландами та Туреччиною спалахнув дипломатичний скандал, через те, що в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Глава МЗС Туреччини заявив, що Анкара продовжить вживати заходів проти Нідерландів, поки голландський уряд не вибачиться за дипломатичний скандал.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів.

Додамо, 15 березня у Нідерландах відбудуться вибори до нижньої палати парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.