Габріель на прохання Нідерландів попереджав главу МЗС Туреччини щодо візиту

Понеділок, 13 березня 2017, 08:41

Влада Нідерландів через міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля передавала прохання міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу не відвідувати королівство.

Про це повідомляє Bild з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними джерел, міністр закордонних справ Німеччини Габріель в ході зустрічі з Чавушоглу в минулу середу в Берліні передав прохання від уряду Нідерландів щодо небажаності такого візиту напередодні парламентських виборів у країні, які повинні пройти 15 березня, оскільки це дозволить посилити свої позиції супротивникам Туреччини та ісламу в Нідерландах.

Повідомляється, що Чавушоглу погодився розглянути прохання Нідерландів.

Нагадаємо, в суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму. Крім того, влада Нідерландів вирішила вислати з країни турецького міністра у справах сім'ї.

Після цього, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив, що Нідерланди "заплатять" за видворення міністра і за те, що не пустили главу МЗС для проведення запланованих мітингів, та закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.