Туреччина направила Нідерландам дві ноти протесту

Понеділок, 13 березня 2017, 11:47

Туреччина направила Нідерландам дві ноти протесту у зв'язку з дипломатичним скандалом, що виник у вихідні.

Про це повідомляє турецьке агентство Anadolu.

У МЗС Туреччини пояснили, що протести виражені у зв'язку з обмеженнями щодо турецьких міністрів, а також поганим поводженням з членами турецької громади, які скористалися своїм правом на свободу зібрань.

В одній з нот підкреслюється, що Туреччина залишає за собою право вимагати компенсацію.

МЗС Туреччини закликає всебічно розслідувати порушення щодо турецьких міністрів і громадян країни, а також вжити заходів судового, адміністративного та кримінального характеру, після чого проінформувати зовнішньополітичне відомство про результати.

Офіційна Анкара також рішуче засудила дії щодо турецьких міністрів. Підкреслюється, що вказані дії були далекі від дипломатичного етикету та загальноприйнятих міжнародних норм.

"Туреччина очікує від влади Нідерландів офіційних вибачень у письмовому вигляді", - йдеться в документі.

Нагадаємо, глава МЗС Туреччини заявив, що Анкара продовжить вживати заходів проти Нідерландів, поки голландський уряд не вибачиться за дипломатичний скандал.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів.

Як відомо, в суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, бо її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення відносин між країнами.

Також у суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдуму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.