Росія розглядає можливість виходу з Ради Європи через ЄСПЛ – росЗМІ

Четвер, 1 березня 2018, 11:19

Російська влада вивчає можливість денонсації Європейської конвенції з прав людини і припинення співпраці з ЄСПЛ, "якщо антиросійська лінія рішень суду не буде скоригована".

Про це повідомило російське агентство "РИА Новости" із посиланням на джерела в профільних російських відомствах. 

Джерела заявили, що "при розгляді скарг проти Росії політизація позиції ЄСПЛ зростає. При цьому наголошується, що "аргументація і доводи російської сторони не беруться до уваги".

"Суд відмовляється враховувати особливості російської правової системи та норми міжнародного права і часто вдається до практики "подвійних стандартів", - відзначили джерела.

Співрозмовники агентства додали, що "неправомірне позбавлення російських парламентарів права голосування в Парламентській асамблеї Ради Європи призвело до того, що понад 20 суддів ЄСПЛ, багатьом з яких доручається розгляд російських справ, обрані без участі російських представників".

З цього випливає, що РФ вважає нелегітимним обрання цих суддів та прийняті ними рішення.

"Таким чином, в державних органах Росії розглядається можливість прийняття рішення про денонсацію Європейської конвенції з прав людини, що призведе до виходу нашої країни з під юрисдикції ЄСПЛ і припинення членства Росії в Раді Європи", - заявили джерела агентства.

Нагадаємо, у 2017 році Росія поставила рекорд за рішеннями ЄСПЛ про порушення прав людини. 

Нещодавно стало відомо, що Рада Думи РФ не затвердила перерахування внеску Росії на фінансування Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) за 2018 рік. 

Росіяни хочуть повернутися до ПАРЄ через зміни до регламенту

Бюро ПАРЄ створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто поверненням представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.