Партія Бабіша проти формування уряду з комуністами та праворадикалами

П'ятниця, 13 квітня 2018, 12:23

Чеський політичний рух ANO, який очолює виконувач обов'язків прем’єр-міністра Андрій Бабіш, хоче відновити переговори про формування уряду з соціал-демократами.

Таке рішення ухвалив Комітет руху, до складу якого входять голови регіональних організацій, повідомляє Aktualne.cz.

"У нас була дискусія, яка була досить тривалою. Комітет прийняв резолюцію, яка вимагає відновити переговори з соціал-демократами", - сказала після зустрічі представниця партії Ярослава Покорна Єрманова.

Думка комітету має перевагу над рішеннями вищого керівництва, яке нещодавно вирішило вести переговори про формування уряду меншості з комуністами і праворадикалами.

"Комітет є вищим органом нашого політичного руху", - сказав заступник лідера партії та віце-прем’єр Річард Брабеш.

Заступник голови Соціал-демократичної партії Іржі Зімола вже заявив, що очікує від Бабіша представлення нової схеми формування уряду, а потім вже партія вирішить, чи повернутися до переговорів.

Зазначимо, що сьогодні Бабіш заявив, що єдиним варіантом формування нового уряду Чехії є створення коаліції руху ANO з двома крайніми партіями – комуністичною KSCM та праворадикальною SPD.

Напередодні президент Чехії Мілош Земан порадив Бабішу домовитися про формування нового уряду з KSCM та SPD.

Низка політичних партій відмовилися вступати в коаліційні переговори з ANO через звинувачення Бабіша у шахрайстві з коштами ЄС та співпраці з комуністичними спецслужбами. Він усі звинувачення заперечує.

І комуністи, і праворадикали є досить проблематичними союзниками, оскільки комуністи хочуть, щоб Чехія вийшла з НАТО, а SPD закликала країну вийти з ЄС, наполягаючи на референдумі, подібному Brexit-голосування.

Детальніше про це читайте у статті:  "Земан та реванш екстремістів: боротьба за уряд Чехії виходить на найгірший сценарій".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.