Десятки тисяч словаків вимагали відставки глави поліції і боротьби з корупцією

фото
Понеділок, 16 квітня 2018, 08:36

Десятки тисяч словаків вийшли на вулиці Братислави з вимогою відставки глави поліції і більш рішучої боротьби з корупцією.

Про це повідомляє Reuters.

Протести відбулися через сім тижнів після вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої. Через це вбивство в країні пройшли найбільші з 1989 року протести, а уряд на чолі з прем’єром Робертом Фіцо пішов у відставку.

На демонстрацію у неділю вийшли близько 30 тисяч словаків. Вони вимагали відставки глави поліції і спецпрокурора, а також більш рішучої боротьби з корупцією.

 

За словами організаторів протесту, саме офіси глави поліції і спецпрокурора у розслідуваннях Яна Куцяка фігурували як найбільш заплямовані корупцією.

"Словаччина повинна бути країною, де карається корупція, а не сміливість", - заявила одна з організаторів акції Кароліна Фарська.

Нагадаємо, на початку квітня у протестах в Словаччині взяли участь від 45 до 50 тисяч осіб, які вимагали більш відчутних змін у країні і відставки глави поліції Тібора Гашпара. 

Гашпар тоді заявив, що не має наміру йти у відставку на тлі масових протестів через вбивство журналіста Яна Куцяка і його нареченої.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.