Голова комітету міністрів РЄ сподівається, що Росія відновить cплату внесків

Середа, 25 квітня 2018, 11:33

Міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, який в травні завершує період головування в Комітеті міністрів Ради Європи, розраховує на відновлення сплати членських внесків Росією.

Про це він заявив у середу у зверненні до членів ПАРЄ, повідомляє кореспондент "Європейської правди" зі Страсбурга.

"Несплата Російською Федерацією залишку свого внеску за 2017 рік та першої частини внеску за 2018 рік – абсолютно неприйнятна", - наголосив він.

Самуельсен повідомив, що це питання декілька разів обговорювалось на засіданнях Комітету міністрів.

"Комітет міністрів дуже сподівається, що Росія невідкладно здійснить цю виплату, повернувши ситуацію до нормальної", - заявив він, не надавши водночас жодного аргументу на користь того, що Росія готова зробити цей крок.

У вівторок, 24 квітня, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готується до певних "жорстких дій" через несплату Росією свого внеску до бюджету РЄ. "Повністю неприйнятно те, що Росія робить, коли не виплачує свій внесок до бюджету", - заявив він, не уточнивши сутність запланованих дій для вирішення цієї проблеми.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

В МЗС України заявили, що повернення російської делегації в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень суперечить міжнародному праву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.