В РФ кажуть, що заходи через несплату внеску в ПАРЄ - "можливість, не більше"

Вівторок, 24 квітня 2018, 18:56

Глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов натякнув, що у РФ серйозно не розглядають вірогідність введення заходів проти неї через несплату внесків в бюджет Ради Європи.

Про це він сказав у коментарі агентству "ТАСС" у вівторок.

У вівторок генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд аявив, що готується до певних "жорстких дій" через несплату Росією свого внеску до бюджету РЄ. "Повністю неприйнятно те, що Росія робить, коли не виплачує свій внесок до бюджету", - заявив він, не уточнивши сутність запланованих дій для вирішення цієї проблеми.

Косачов зазначив, що статутом Ради Європи передбачена можливість вжиття заходів щодо країни, яка не сплачує внески, "але саме як можливість, не більше".

Разом з тим він заявив, що ключ до вирішення цієї проблеми лежить у самій ПАРЄ.

"Ключ до вирішення - не у Росії, він всередині ПАРЄ, яка створила цілий клубок проблем для Ради Європи в цілому: і юридичних, і політичних, і, як наслідок, фінансових", - зазначив російський політик.

Як відомо, влітку РФ припинила платежі в бюджет РЄ, чим поставила під загрозу роботу Ради Європи. У Росії відповіли, що нове рішення щодо внеску РФ у бюджет Ради Європи на 2018 рік залежатиме від того, чи братиме російська делегація повноцінну участь у роботі ПАРЄ.

В МЗС України заявили, що повернення російської делегації в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень суперечить міжнародному праву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.