Геращенко: ПАРЄ має шанс очиститися і перестати бути "європейською говорильнею"

Середа, 25 квітня 2018, 14:11

Під час дебатів щодо корупції у Парламентській асамблеї Ради Європи у четвер, 26 квітня, організація має шанс повернути до себе реальну довіру.

Про це написала член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"У четвер відбудуться емоційні і болючі дебати щодо корупції в цій організації, яка через системні нехтування політичною етикою і принципами переживає серйозну кризу. В ПАРЄ зараз є шанс повернути реальну довіру до себе, очиститися від бруду, перестати бути "європейською говорильнею", якою стала Асамблея, й знову стати впливовим інститутом захисту прав людини в Європі", - написала Геращенко.

Як повідомлялося, в неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄ. Головні звинувачення стосуються підкупу з боку Азербайджану, але члени слідчої групи наголошують, що проблеми не обмежуються однією країною.

Ближчим часом Асамблея розгляне санкції щодо депутатів, щодо яких прозвучали звинувачення у корупції з боку Азербайджану.

Геращенко наголосила, важливо, що українська делегація і українські політики не фігурують в цих розслідуваннях й не причетні до жодних фактів порушення етики. "Більше того, рік тому саме ми перші підняли питання відставки тодішнього президента Аграмонта і його колег, причетних до аморальних і негідних вчинків", - відзначила вона.

Геращенко додала, що "сьогодні групу ЕРР лихоманить", адже кілька її ключових керівників, політиків з різних країн, підозрюються в причетності до корупції. "Й на групі відбулася важка дискусія, як працювати далі, щоб повернути довіру до групи і Асамблеї. В тому числі в контексті позиції по РФ, часто навмисно невизначеної", - відзначила депутат.

Детальніше читайте у статті "Європейської правди": "Гроші, секс, ікра та 17 депутатів: що відомо про масштабну схему підкупу в ПАРЄ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.